- hirdetés -

„Keró” harminckét év után 2021-ben fejezte be labdarúgó-pályafutását, kispályán még rúgja a bőrt.

Múltidéző sorozatunkban a 2006/2007. évi NB II-es bajnokság bronzérmes csapatának, az Orosháza FC néhány volt játékosával nosztalgiáztunk és megkérdeztük, mi történt velük azóta. Sorozatunkat a 43 esztendős Kerepeczki Csabával, az OFC egykori középpályásával folytatjuk.

Hosszú pályafutás volt, kezdjük az elején. Mikor és hol kezdődött?

– Tíz éves lehettem, amikor leszöktem a helyi csapat edzésére. Szentes kisváros ahhoz, hogy édesanyám ne tudja meg, de szerencsére nagy gond nem lett belőle. Nem sokkal később már a Szentesi Vízmű igazolt kölyöklabdarúgója voltam Lengyel Karcsi bácsi csapatában. 2005-ig a Szentesi FC-ben és a Szentes TE csapatában játszottam, majd egy rövid időt Gádoroson töltöttem.

Innen igazolt le az NB II-be feljutott Orosháza FC.

– Kellemes emlékek fűznek Orosházához. Az NB II-ben szerzett bronzérem minden orosházi játékos számára a csúcsot jelentette. A 2006/2007-es szezonban csak a Nyíregyháza és a Ferencváros előzött meg bennünket.

Felkötött karral az NB III-as bajnokcsapat tagjaként (fotó: OrosCafe archív)

Kikre emlékszik vissza legszívesebben ebből a csapatból?

– A hét eltöltött év alatt nagyon sok sportemberrel dolgoztam, játszottam együtt. Szívesen emlékszem vissza Belvon Attilára, Csiszár Zolira, Baranyai Bélára, Buza Barnabásra, Gyagya Attilára, de sorolhatnám a neveket tovább. Öröm volt Orosházán focizni!

Tíz-tizenöt év távlatából milyen emlékek maradtak meg?

– Az első Ferencváros elleni találkozón az Üllői úton kaptunk egy ötöst, de ennek ellenére sosem felejtem el annak a mérkőzésnek minden percét. Tizenháromezer fanatikus Fradi-szurkoló előtt élmény volt abban a katlanban játszani. Szintén felejthetetlen élmény volt az NB III záró fordulójában a pesterzsébeti meccsünk, ami két okból is emlékezetes marad számomra. A találkozó elején ráestem a karomra és eltört. A mérkőzés utáni szieszta minden fájdalomért kárpótolt, hiszen bajnokok lettünk és feljutottunk az NB II Keleti csoportjába.

Kiskunfélegyházán lett megyei bajnok (archív fotó)

Az OFC megszűnésével egy korszak lezárult. Hová vezetett az út ezután?

– Játszottam Hódmezővásárhelyen, Kiskunmajsán, az Újszegedi TC-ben, Csongrádon és Kiskunfélegyházán. Félegyházán szereztem meg az első megyei bajnoki címemet. NB III-ban már előtte volt részem bajnokavatáson, de megyei szinten ez ott sikerült. 2020 júliusában tértem vissza szülővárosomba, ahol a Szentesi Kinizsiben fejeztem be az aktív játékot 2021 nyarán.

A hosszú és eredményes pályafutását hogyan összegezné?

– 83-szor léptem pályára NB II-es mérkőzéseken, 11 gólt szereztem. Játszottam olyan ellenfelek ellen, akiket előtte csak a tv-ben láttam, mint például Lipcsei Petit vagy Tököli Attilát. Van hiányérzetem, hiszen minden focista vágya, hogy az első osztályban szerepeljen, ez nekem nem sikerült, de nem panaszkodom, az NB II-ig eljutottam és ott szép sikereket értünk el.

Kerepeczki góljával egyenlített az Orosháza az MTK II ellen:

Nem szakadt el a labdarúgástól.

– Kispályán és az öregfiúk mérkőzéseken továbbra is pályára lépek, amikor lehetőségem van rá. Jelenleg egy ausztriai síparadicsomban dolgozom, mint reggeliztető szakács.

A Szentesi Kinizsiből vonult vissza 2021-ben (archív fotó)

kiemelt fotó: Kárpáti Lajos

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.