- hirdetés -

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. adatai alapján, a telefonos ügyfélszolgálatra érkező hívások közül rengeteg volt az adott gépkocsira érvényes autópálya-matricákról való érdeklődés. Ennek megoldásaként a szervezet létrehozott egy weboldalt, ahol online is lekérdezhetik az adatokat a gépjármű tulajdonosok.

Az online e-matrica-lekérdező felületen egy adott rendszámra érvényes autópálya-matricákról lehet tájékozódni. Ennek segítségével bárki megnézheti milyen érvényes matricával rendelkezik az adott jármű. Minden ezzel kapcsolatos információ a NÚSZ Zrt. adatbázisából érkezik – írja az MTI.

Az online lekérdezés független a vásárlás módjától és helyétől, akármilyen módon vásárolták a matricát, megjelenik majd a weboldal felületén. Amennyiben nincsen az adott gépjárműhöz tartozó érvényes matrica, azt az oldalról elirányítva rögtön meg lehet vásárolni a szervezet értékesítési felületén. Az adatok alapján évente 15 millió darab e-matricát vásárolnak a gépkocsi tulajdonosok, amely körülbelül 7 millió járművet jelent. Ezek legnagyobb részét a személygépjárművekre veszik meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.