- hirdetés -

Az egykori orosházi csapatkapitány ma sem szakadt el a futballtól.

Múltidéző sorozatunkban a 2006/2007. évi NBII-es bajnokság bronzérmes csapatának, az Orosháza FC néhány volt játékosával nosztalgiáztunk és megkérdeztük, mi történt velük azóta. Sorozatunkat a 45 esztendős Koncz Zsolttal, az OFC csapatkapitányával folytatjuk.

Hogyan emlékszel vissza az orosházi évekre?

– Hosszú pályafutásom egyik meghatározó helye volt Orosháza, mert gyakorlatilag innen lett esélyem olyan csapatba kerülni, ahonnan eljutottam az NBI-es Kecskemétig! Remek társaság jött össze Orosházán, kiváló szakmai stábbal. Pedig ha őszinték akarunk lenni, akkor talán a legamatőrebb csapatként értük el a sikereket.

Kecskeméten lettél NBI-es játékos.

– Három jó évem volt Kecskeméten. A 2008/2009. évi szezonban újoncként az 5. helyen végeztünk, a következő szezonban 10. lett a csapat, majd 2011-ben 12. helyen zárta a bajnokságot a KTE. Ezekben az években sok lehetőséget kaptam Tomislav Sivictől, majd Urbányi Istvánnál már ritkábban léptem pályára. A felejthetetlen kecskeméti évek után kisebb csapatokba kerültem, így játszottam a Cegléd, az Újszegedi TC, a Kiskunfélegyháza, a Szentesi Kinizsi és a Csengele csapataiban.

Szép emlékek fűzik a Kecskeméthez (fotó forrása: kecskemetite.hu)

Nem szakadtál el az öltözők világától.

– A profi pályafutásom után nem volt kérdés számomra, hogy edzősködni szeretnék, így kerültem haza Szentesre, ahol játékosedzőként számoltak velem. A követkető állomáshelyeimen sem engedték, hogy a labdarúgást feladjam az edzősködés mellett. Később jött a hódmezővásárhelyi NBIII-as felkérés, ami nagy kihívás volt számomra, de egyben megtisztelő is. Azt gondolom, megfeleltem a stábommal  az elvárásnak, de volt aki mást gondolt. A vásárhelyi időszak végén kaptam a felkérést Nógrádi Tibortól, a Csongrád-Csanád megyei Igazgatóság igazgatójától, hogy kapcsolódjak be a női labdarúgásba. Így 2022 nyarától az NBI-be jutott St.Mihály női labdarúgó csapatának a másodedzője lettem. Nagy kihívás ez számomra, óriási tanulási lehetőséggel!

A vásárhelyi alakulat trénereként (fotó forrása: hfc1912.hu)

A minap újra pályára léptél, s ha már játszottál, a torna legjobbjának választottak.

– Szomorú apropója volt a focitornának, mivel az egykori újpesti labdarúgó, a fiatalon elhunyt Lázár Bence emlékére jöttünk össze nagyon sokan. Annak örülök, hogy Kecskeméten nem feledkeztek meg rólam, az egykori sikercsapat tagjaként játszhattam. Csak hab volt a tortán, hogy engem választottak a torna legjobb játékosának.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.