- hirdetés -

Kétnapos izgalmak részesei lehettek az orosházi focirajongók.

Január 14-én és 15-én újabb rangos esemény színhelye volt az Eötvös-csarnok. Harminchat csapat részvételével rendezték meg a Kecskeméti Kft.-Békés Megyei Teremkupát, mely során a megyei nagypályás labdarúgócsapatok harmadszor döntötték el, hogy ki lesz az újév bajnoka teremben. A sorozat 2020-ban nőtte ki magát a megye I. osztályú együttesek korábbi kondorosi tornájából. Az újszerű kiírást első alkalommal a Szeghalom, másodszor a Körösladány nyerte. Az idei kiírásban a Szarvas lett a győztes. A játék 5×2 méteres kapura zajlott, ami gyorsabbá, élvezhetőbbé tette a mérkőzéseket, és gyakran eltüntette a nagypályán megmutatkozó osztálykülönbségeket.

– Harmadszor rendeztük meg a megyei nagypályás csapatok számára a felkészülés jegyében ezt a teremtornát. Itt módjukban volt a legkisebb osztályban szereplő csapatoknak is összemérni tudásukat a legmagasabban jegyzett megyei csapatok ellen. Három selejtező kör után került sor az orosházi döntőre, ahol a legjobb 9 csapat mérte össze tudását vasárnap délután. Ezúton szeretném megköszönni Orosháza városának, hogy harmadszor is befogadta a rendezvényt és bízom benne, hogy a hagyomány tovább folytatódik a jövőben is – nyilatkozta a torna szervezője, Bakulya Mihály.

Orosházát két csapat képviselte. A „H” csoportban az OMTK-Rákóczi, míg az „I” kvartettben az OMTK-ULE 1913 csapata küzdött a továbbjutást érő első helyért. A szombati nap végére az is kiderült, hogy a Rákóczi egy győzelmet aratva a csoportjában a 3. helyen végzett, így nem jutott tovább. Az OMTK-ULE mindhárom mérkőzését megnyerve jutott tovább a vasárnapi középdöntőbe.

Mindkét orosházi együttes pályára lépett (fotó: Bohus Krisztián)

Csoportharmadik lett a Rákóczi

OMTK-Rákóczi–Békésszentandrási HMSE 3-0
Kaszaper FC–OMTK-Rákóczi 6-2
Nagyszénás SE–OMTK-Rákóczi 6-2

Bodzás Ádám, a Rákóczi edzője a mérkőzések után értékelte csapata teljesítményét.

– Alapvetően meg vagyok elégedve a fiúk munkájával. Nyilván, a nagypályás bajnokságra készülünk, de annak apropóján, hogy ez egy felkészülési torna volt, élvezték a fiúk. Volt siker is, de azért a magasabban jegyzett Nagyszénás és Kaszaper ellen megszenvedtünk. Gratulálok ellenfeleinknek, nagyon jó futballt játszottak – vallja az edző.

Csoportelsőként középdöntős az OMTK-ULE

Orosházi MTK-ULE–Gádorosi LSE 9-0
Tótkomlósi TC–Orosházi MTK-ULE 1-6
Orosházi MTK-ULE–Magyarbánhegyesi FC 7-2

A vasárnapi középdöntőben kiesett az ULE

Újkígyós FC – OMTK-ULE 2-3
OMTK-ULE – Mezőberény 2-3

A hármas döntőre késő délután került sor, ahol a Mezőhegyes, a Mezőberény és a Szarvas játszott körmérkőzést.

Eredmények:

Mezőhegyesi SE–Szarvasi FC 2-4
Szarvasi FC–Mezőberényi LE 5-1
Mezőberényi LE–Mezőhegyesi SE 4-4, büntetőkkel 2-1

Végeredmény:
1. Szarvasi FC
2. Mezőberényi LE
3. Mezőhegyesi SE

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.