- hirdetés -

A teljesen felújított edzőteremben kezdhette meg a munkát 2023 január másodikán az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör (OKKSZK). Az előző évről és az idei tervekről beszélgettünk shihan Zsiga Zsolttal, az egyesület vezetőjével.

Mint a mester elmondta, nagyon nehéz volt a klub számára a tavalyi év. Edzőterem hiányában a legtöbb edzést szabadban tartották, illetve heti két alkalommal mehettek a Petőfi Művelődési Központba. Ennek ellenére elég jó eredményeket értek el a versenyzőink. Zsiga Zsolt révén hoztunk egy bronzérmet az IFK. világbajnokságról, Györki Zsolt lett Európa-bajnok gyermek korcsoportban, Szokolai Bence ért el aranyérmes helyezést a Sinkyokushin Európa-bajnokságon, valamint Alzubi Yahya hozott második, testvére Hassan pedig harmadik helyet Európa-bajnokságról.

– Ilyen esetekben természetesnek mondható, hogy volt egy kis lemorzsolódásunk is. Ennek jó része csak ideiglenes volt, mert most, hogy január másodika óta az újjávarázsolt dojo az edzéseink színhelye, már sokan visszatértek és edzésbe álltak. Remélem hamar visszaáll a régi, nagy létszámunk. Nagyon fontos lesz az idei évben ezen kívül, hogy az új létesítményünket gazdaságosan tudjuk üzemeltetni, illetve a tervezett további fejlesztéseket megvalósítani. Be van adva a Karate Szakszövetséghez egy nagyobb pályázatunk, mely remélem, kedvező elbírálásban részesül. Nagyon lényeges – és talán ezzel kellett volna kezdenem – hogy a versenyzőink, a jó felkészülés után, továbbra is érmes helyen tudjanak végezni a világversenyeken – sorolja Zsiga mester.

Idén is több világversenyről remél dobogós helyezéseket shihan Zsiga Zsolt (Fotó: OKKSZK)

Várhatóan négy világversenyen szurkolhatunk idén az orosházi karatésoknak. Két különböző szervezet Európa-bajnokságán és két szervezet világbajnokságán indulnak Zsiga Zsolt tanítványai. Ezek általában nyílt versenyek, tehát bármely világszövetséghez tartozó versenyzők indulhatnak rajtuk.

– Minden korosztályban vannak versenyzőink, csupán a felnőtteknél vannak hiányosságok. Két élversenyzőnk – Zsiga Zsolt és Kotuly Zoltán – az ellenfelek helyett mostanában inkább az egyetemi vizsgáival küzd. Zozó az orvosira jár, Zsolti fiam pedig a jogon készül az államvizsgájára. A legeredményesebb korosztályaink a gyerek, serdülő és az ifjúsági korosztály, a nagy eredményeket is inkább tőlük várhatom – teszi hozzá a shihan.

Mint megtudtuk, az OKKSZK idén nem tervez orosházi karate versenyt, viszont az őszi Sport bált meg kívánják rendezni, illetve mindenképpen tovább szeretnék vinni a Száz ellenfeles kihívás hagyományát. Zsiga shihan ebben a tekintetben is fejlődést tervez, ami azzal is járhat, hogy a rendezvény kinövi az Eötvös-csarnokot és a kihívás már csak a szervező személyében lesz orosházi.

A 100 Fight Challenge lehet, hogy kinövi az Eötvös-csarnokot (Fotó: Horváth Bence)

– Ez még nem végleges, folynak a tárgyalások, de szeretném ezt a rendezvényt létszámában és minden más tekintetben is,(pl. TV közvetítés) magasabb szintre emelni. Ha az eddig elmondottakat – eszközbeszerzéseket, az infrastruktúra továbbfejlesztését – véghez tudnánk vinni, illetve legalább 2-5 világverseny dobogós helyezést elérnének a klub versenyzői, elégedett lehetnék 2023-mal – zárja a beszélgetést shihan Zsiga Zsolt.

A klubvezető a végén még hozzátette, az igazi elégedettséghez még szükség lenne ama bizonyos két betű meglétére, de ezt már nem vezetőként, hanem édesapaként szeretné. Mint mondja, jó lenne, ha sensei Zsiga Zsolt nevét mihamarabb sensei dr. Zsiga Zsoltként írnánk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.