- hirdetés -

Családias hangulatú emléktornát szervez nagypapája tiszteletére Horváth Sándor. Az orosházi születésű férfi, nagyapja halálának tizedik évfordulója alkalmából szeretne megemlékezni az egykor nagyszerű labdarúgóról.

Megye II-es és I-es osztályban is játszott Sonkolyos József a Béke TSZ csapatának tagja. Unokája elmondása szerint nagyon szerette ezt a sportot, ezért döntött az emléktorna megrendezése mellett.

– Nagypapám nagyon szerette a labdarúgást, mamámnál még mindig rengeteg kép van kirakva abból az időből, a csapatról. Papa sokat játszott velünk is, amikor ideje és energiája engedte, valamint sok meccset néztünk együtt a tévében. Annyira szerette a sportot, hogy még külön focilabdát is varratott – mesélte Horváth Sándor – Amikor megemlítettem az ötletet a család néhány tagjának mind támogattak, szép gesztusnak tartják, hogy így szeretnék emléket állítani a nagypapának – tette hozzá.

Sándor elárulta, az emléktornát májusban szeretnék megtartani, ahol szívesen látják az orosházi csapatokat, focikedvelőket is. Az Orosházi vagyok Facebook-csoportba is írt már erről egy bejegyzést, többen ott is felkeresték.

– Az eseményt Pusztaszentetornyán szeretném megtartani. Sokáig ott laktak a nagyszüleim, így ezek az emlékek oda kötnek engem. A régi kultúrház mögött van egy focipálya, ott gyűlnénk össze egy családias napra május 27-én. A csapatok már szervezés alatt vannak, de még várjuk a jelentkezőket. Néhány budapesti barátom is eljön például, hogy együtt focizzunk – mondta Sándor.

Az egykori focista unokája szeretné, ha mindenki jól érezné magát, ezért az emléktornát egy közös pörköltfőzéssel is szeretné egybekötni, valamint a gyerekeknek egy ugrálóvárat bérelnek majd. Sándor kiemelte, az lenne a legjobb, ha összegyűlne 5-6 csapat, akik barátságos mérkőzéseket játszanak, valamint serlegosztással is készülnek a Sonkolyos József emléktorna tiszteletére.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.