- hirdetés -

Részegen, félmeztelenül egy légpisztollyal fenyegette az egyik orosházi italmérő pultosát egy férfi, aki ellen vádat emeltek.

Az eset még tavaly július 20-án a hajnali órákban történt. Egy 52 éves büntetlen előéletű férfi az egyik orosházi italmérő közelében talált egy engedély nélkül tartható gáz-légpisztolyt a hozzá tartozó tárral és benne hét darab lőszerrel, melyet magához vett anélkül, hogy tisztában lett volna a fegyver tulajdonságaival.

Ezt követően erősen ittas és felindult állapotban, mezítláb és félmeztelenül érkezett meg a sörözőhöz, ahonnan korábban tanúsított botrányos viselkedése miatt ki volt tiltva, és – a fiát az italmérőben ért korábbi inzultus miatt – hangosan üvöltözve elővette a nadrágzsebéből a légfegyvert és azt a söröző előtti teraszon tartózkodó két vendég szeme láttára a pultosként dolgozó férfi felé fordította, miközben azt kiabálta:

a „családomért bárkit megölök.”

A férfi odalépett a sértetthez és közvetlenül annak fejéhez szegezte a fegyvert, miközben folyamatosan kiabált. A sértett és a két vendég – akik lőfegyvernek hitték a légpisztolyt – nagyon megrémültek.

A pultos és az egyik vendég próbálta megnyugtatni a férfit és rávenni arra, hogy adja át a fegyvert, ám ezek a próbálkozások sikertelenek voltak. Egy másik vendég – megőrizve hidegvérét – felállt, a sértett pultos felé fordult és kért tőle egy felest. Ettől a férfi annyira meglepődött, hogy leengedte a fegyvert, mire a sértett a vendéggel együtt bement a kocsmába. Telefonálni nem tudtak, mert a fegyveres folyamatosan szemmel tartotta őket. Végül az egyik hazament és értesítette a rendőröket.

A járási ügyészség indítványozta, amennyiben a férfi beismeri tettét, akkor a bíróság próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélje és kobozza el tőle a légpisztolyt, valamint a hozzá tartozó tárat és lőszereket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.