- hirdetés -

Sajtótájékoztatón jelentette be Erdős Norbert, hogy közbenjárására a befejezés előtt álló birkózó csarnok mintegy 53 millió forint többlet támogatást kapott. Ezzel befejezhető lesz a beruházás, az eredeti műszaki tartalommal valósul meg az építkezés.

Az Eötvös tér 2. szám alatt megépült 588 m 2 -es birkózó csarnokban tartott ma sajtótájékoztatót Erdős Norbert, Orosháza és térsége országgyűlési képviselője, Szél Attila, az Orosházi Spartacus Birkózó Klub Egyesület elnöke és Dávid Zoltán polgármester. A téma pedig nem más volt, mint a helyszínt adó beruházás befejezésének örömhíre és az ehhez szükséges plusz forrás elnyerése.

– Nagyon közel van a birkózó csarnok befejezése – kezdte Erdős Norbert a tájékoztatót. – Az egyesület 2019-ben sikeresen pályázott és megkapta az első szakaszra jutó mintegy 100 millió forintos támogatást a csarnok építéséhez. Két év múlva egy több mint 266 millió forint értékű építkezés, a második szakasz vette kezdetét. Amiért pedig itt vagyunk, hogy egy októberi kormányhatározat alapján több mint 53 millió forint ráemelést kap az egyesület, amivel tényleg be lehet fejezni a birkózó csarnokot – jelentette be a hírt a képviselő.

A térség vezető politikusa nagyvonalakban ismertette a beruházás részleteit. Miszerint az 588 m 2 -es csarnokban – az országban egyedülálló módon – 288 m 2 -es birkózó felületet alakítanak ki. Épült egy 40 m 2 -es férfi és egy 30 m 2 -es női öltöző. A kiszolgáló helyiségek mellett egy vezetői-orvosi szoba segíti a munkát, és ami szintén különlegességnek számít az a közösségi tér, aminek a hasonló beruházások között nincs másik párja, ezzel csak az orosházi építtetők terveztek. – Megérkezett az 53 millió forint, már a számlán van a pénz, ezzel biztosan be lehet fejezni a csarnokot, örömömre szolgál, hogy tudtam segíteni. Gratulálok az egyesületnek ehhez a színvonalas fejlesztéshez! Várjuk azt a
pillanatot, amikor átadhatjuk a város közösségének a csarnokot – zárta gondolatait Erdős Norbert.

A ráemelésnek köszönhetően teljesen befejeződhet a csarnok építése, berendezése (Fotó: Horváth Bence)

Szél Attila egyesületi elnök megköszönte Erdős Norbert közbenjárását a ráemelés ügyében. Mint mondta, az 53 millió forintos többlet támogatásnak köszönhetően az eredeti műszaki tartalommal, a kor elvárásainak megfelelő energetikai felszereltséggel valósulhat meg a beruházás. Így a hőszivattyús fűtés mellett napelemek kerülnek a tetőre, ami a fenntartást jelentősen segíti majd.

– Az épület az önkormányzat tulajdonába kerül. A beruházás központi sportágfejlesztési forrásból valósul meg, amire a szakszövetségünk ajánlásával pályázhattunk. A 2019 óta húzódó projekt során voltak buktatók, különösen az építőiparban tapasztalt árrobbanás, de a ráemeléssel most mégis minden elkészülhet – adott hangot örömének az egyesületi elnök. Szél Attila visszaemlékezett arra, hogy Fehér Laci bácsi annak idején milyen körülmények között indította el a birkózást a Thék Endre utcai teremben, és mégis milyen nagy eredményeket értek el az orosházi birkózók.
– A mai viszonyokat tekintve nem vagyunk lemaradva. Minden orosházi büszke lehet rá, hogy a 100 év múlt egy ilyen csarnokot eredményezett, és bízom benne, hogy az edzőink és a versenyzőink segítségével meg tudjuk hálálni ezt a lehetőséget – fogalmazott az elnök.

Dávid Zoltán szintén büszkeséggel emelte ki az orosházi birkózás 100 éves múltját, amely véleménye szerint közrejátszott a szükséges forrás megítélésében. Egyben ráirányította a figyelmet arra is, hogy a közelben messze nincs akkora tér a birkózók számára, mint ami most átadás előtt áll Orosházán, és ezzel méltó körülmények közé került a sportág a városban.

A tájékoztatón elhangzott, hogy már csak a birkózó szőnyeg és az öltöző padok hiányoznak a csarnokból. Ezek beszerelését követően birtokba veheti az egyesület az új létesítményt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.