- hirdetés -

Minden évben előfordul, hogy az újévi tűzijáték megrémiszti a kutyákat. Az állatok a hangos zajok miatt kiszöknek otthonukból, elmenekülnek, és sokkos állapotban igyekeznek minél messzebb kerülni és elbújni. A Szikhát kutyamenhelyet és a Viharsarki Állatőrség Alapítványt kérdeztük az idei tapasztalatokról.

A Szikhát menhelyre egy kutya miatt érkezett bejelentés szilveszter éjjel. Az ő gazdáját a chipnek köszönhetően már értesítették. A menhely munkatársa elmondta, reméli annak tudható be ez a szám, hogy a gazdák felelősebben viselkednek. Hozzátette ugyanakkor, hogy általában a szilvesztert követő napokban érkezik több bejelentés, sok állattartó ugyanis csak másnap kezdi el keresni kedvencét.

A Viharsarki Állatőrséghez négy kutyát vittek be az éjszaka folyamán. Közülük egy állatnak volt regisztrált chipje, egy másiknál a regisztráció maradt el, míg az utolsó kettő esetében teljes mértékben hiányzott a chip a kutyákból. A négy házi kedvencet végül visszajuttatták gazdáikhoz, a chip nélküli állatokat fotók alapján azonosították. Az alapítvány munkatársa elmondta, a regisztráció hiánya a legnagyobb probléma, amikor ijedt állatot találnak. A tavalyi évhez képest magasabb volt a talált kutyák száma, a napokban pedig még több bejelentésre számítanak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.