- hirdetés -

Vannak, akik nem bulizással és tánccal töltik a szilveszter estét, hanem szeretnek egy pohár pezsgő társaságában bekuckózni a kanapén és filmeket nézni. Mindegy, hogy egyedül, pároddal, vagy családdal vagy egy jó film mindig feldobja a hangulatot.

BÚÉK

Ez a magyar film még 2018-ban jelent meg. A történet szerint egy baráti társaság szilveszterkor úgy dönt, hogy a telefonjaikra érkező üzeneteket és hívásokat is úgy fogadják, hogy mindenki hallja és lássa. Kiderül, mindenkinek van titka, így hazudozni kezdenek. Ez a film egyben dráma és vígjáték, a komoly témák, mint a megcsalás váltakozik a humorral. Egy könnyed esti szórakozásnak tökéletes választás lehet, főleg, ha szeretik a magyar alkotásokat.

Bridget Jones naplója

Hirtelen rádöbbentem, hogy ha azonnal nem változtatok, olyan életem lesz, ahol a legmeghittebb kapcsolat egy üveg borhoz fűz. Egyedül és kövéren halok meg, és mire három hét múlva rám találnak, már félig megettek a farkaskutyák. Vagy Glenn Close-zá változom a Végzetes vonzerőből. Így hát fontos elhatározásra jutottam. Annak érdekében, hogy jövőre ne végezzem ilyen trágya képpel, az Önsajnáló Rádió harmincon túliaknak szóló slágermúzeumát hallgatva, úgy döntöttem, hogy a kezembe veszem az életem – mondja a főszereplő.

Egy igazi klasszikus. Kevés az olyan ember, aki ne ismerné Mark Darcy és Bridget Jones történetét. A főszereplő a film elején tesz újévi fogadalmat, melyből aztán igaz, nem sokat tart be. A romantikus történetben rengeteg a humor, de a végtelenül romantikus lelkek is nyugodtan tegyenek vele egy próbát, ha még nem látták.

Forrest Gump

Egy kicsit hosszabb és komolyabb alkotás. Ha pedig pontban este 10 óra 38 perc és 57 másodperckor indítjuk el Forrest pont éjfélkor fog boldog új évet kívánni Dan hadnagynak. Tom Hanks nagyszerű alakítása mellett egy igazán lebilincselő film egy olyan fiúról, aki minden jelentős eseményben benne volt az 1950-es és 1970-es évek között. A néhol vicces, néhol pedig sírása késztető alkotás nem tartozik a limonádé filmek közé, de mindenkinek érdemes megnéznie legalább egyszer.

Tor-túra

Ezt a filmet a gyerekek is imádni fogják. Vicces, kalandos, amikor két gyerek elvált édesanyjuk minden udvarlóját elüldözi. Azt gondolják ez Nickkel is sikerülni fog, azonban hiába próbálnak, nem tudnak megszabadulni tőle. A film végére pedig minden konfliktus ellenére azt szeretnék, hogy ő legyen édesanyjuk párja. Ezelőtt azonban egy hosszú autóút áll előttük, Nicknek újévre el kell vinnie a két gyermeket édesanyjukhoz, aki munkája miatt elutazott. Útközben azonban rengeteg megpróbáltatás vár rájuk.

Szilveszter éjjel

Ezt, a hollywoodi sztárokkal teli filmet nem lehetett kihagyni a listáról. Ahogy a címében is benne van, több szereplő életét követi nyomon szilveszter estéjén, akiknek története valamilyen módon összefonódik. A filmben rengeteg téma megjelenik, az első szerelem, a gyermekáldás, a halál. A New Yorkban játszódó film sok nevetéssel szolgálhat, egy könnyed esti szórakozásnak a legjobb választás szilveszter estére.

Kiemelt kép: pixabay.com

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.