- hirdetés -

December 29-ei sajtótájékoztatóján, Orosházán az Eötvös-csarnokban jelentette be Erdős Norbert országgyűlési képviselő, hogy az orosházi székhelyű választókörzet egyik kistelepülése, Kevermes kétmillió forintot nyert a helyi sportkör eszközbeszerzésére. A forrást a Magyar Falu Program 2020-ban indított falusi civil alapja biztosította. 

– Nagy öröm ez a támogatás, mert fontos, hogy a kistelepüléseken is rendelkezésre álljon a sportolás minőségi lehetősége – fogalmazott a tájékoztatón Erdős Norbert Orosháza és térsége országgyűlési képviselője. A pályázaton elnyert kétmillió forintos keretből minőségi felszereléseket tudott beszerezni a szervezet, ezzel is vonzóbbá téve a sportot a helyiek számára. 

Lantos Zoltán, a nyertes Községi Sportkör Kevermes alelnöke elmondta, hogy a szervezet számára nagy segítséget jelent ez a lehetőség, az új felszereléseket a mindennapi munka során használják. Az ilyen jellegű támogatások nélkül kis településeken a civil szervezetek nagyon nehezen működnek, ezért is hálásak a mostani, 2 millió forintos támogatásért. A sportszervezet a futballcsapat működéséhez szükséges eszközöket, labdákat, hálót, bóját, a játékosok számára mezeket, melegítőket, cipőket vásárolt a Kormány által biztosított hazai forrásból. 

Az alelnök hangsúlyozta, hogy a céljuk továbbra sem változott, mely szerint a gyerekek találják meg a lehetőségeiket a sportban, az életben, valamint akik kimagasló képességekkel rendelkeznek, ők tovább tudjanak menni akár patinás egyesületekbe, klubokba.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.