- hirdetés -

Véget ért az első félév a CSIKO kézilabda csapatának, az orosházi egyesület vezeti a Békés megyei bajnokság küzdelmeit. Az őszi szezon és a 2022-es év végeztével most megmutatunk néhány érdekesebb statisztikát.

Nemrég megtartotta évzáró vacsoráját a CSIKO kézilabda csapata, ahol az egyesület két edzője, Balogh Zsolt és Németh László értékelte az eddigieket. A sokszoros válogatott játékos, a Pick Szegeddel annak idején bajnok és kupagyőztes, jelenleg pedig a Ferencvárosban kézilabdázó Balogh Zsolt elmondta, hogy sikeres félévre tekinthetnek vissza, minden a tervek szerint halad. A felnőtt csapat vezeti a megyei bajnokságot, a kisiskolás és óvodás kézilabdázók száma pedig szépen gyarapodik.

– Németh László hozzátette, hogy ezzel egyre közelebb jutottak a rövid távú céljaik eléréséhez.
Köszönöm minden játékosnak az odaadó munkáját és hogy komolyan vettek minden mérkőzést, valamint mindenkinek köszönjük, aki segített és segít abban, hogy Orosházán megmaradjon a férfi kézilabda, többek között hálásak vagyunk a támogatóinknak és az önkormányzatnak, hiszen a csapat megalakulását megelőzte több egyeztetés, hogy milyen módon fogjuk elérni közösen a hosszú távú céljainkat. Egyesületünk már régóta fontos szerepet tölt be a fiatalok egészséges életmódra való nevelésében, de idén az aerobik mellett a kézilabdával még többen csatlakoztak hozzánk, így már 5 edző és 3 szakember segíti a mindennapi munkát. AZ óvodások és fiatal általános iskolások száma elérte a 60 főt, ehhez csatlakozik a 17 felnőtt játékos és a már meglévő 70 aerobikos kislány az aerobik szakágban – hangsúlyozta.

A CSIKO kézilabdázóinak őszi félévére most pedig néhány érdekesebb statisztikával tekintünk vissza. Egy találkozón a legtöbb gólt a Gyula ellen, míg a legkevesebbet még az első fordulóban, a Békéscsabát fogadva sikerült elérniük a játékosoknak (49 illetve 27). A kapott gólokat nézve a legtöbbet az egyetlen vesztes meccsen szembejövő Túrkeve helyezte el az orosházi hálóba (35), míg a legkevesebbet a Békéscsaba és a Kondoros játékosai lőtték a CSIKO kapusainak (24-24). A legtöbb ellenfelükkel már kétszer játszottak, kakukktojás a gyulai csapat lehet, akik a visszavágóra nem tudtak kiállni, így ott mérkőzés nélkül, 0-10-es gólkülönbséggel kapták meg a két pontot.

A Kondorost magabiztosan, kevesebb gólt kapva győzték le (Fotó: Horváth Bence)

A legeredményesebb játékosnak eddig Lászlai Szabolcs bizonyult, aki 57 találatnál jár. A csapatkapitány, Pásztor Máté is szép teljesítményt nyújtott 40 találatával, míg a házi góllövőlista dobogójának harmadik fokát ketten foglalják el, Farkas Sándor és Rékasi Richárd 33-33 gólt szereztek eddig. Az egy mérkőzésen való legtöbb gólt is ők szerezték. Farkas Sándor a Gyula ellen 12-szer, Lászlai Szabolcs a Békéscsaba és a Kondoros ellen 11-szer, míg Pásztor Máté a Szeghalom ellen 11-szer, a Túrkeve ellen 10-szer talált be.

Farkas Sándor és Rékasi Richárd 33-szor volt eredményes (Fotó: Horváth Bence)

A legtöbb büntetőt is Lászlai értékesítette, szám szerint 9-et, igaz a legtöbb 2 perces büntetést is ő gyűjtötte be Viczián Szabolccsal közösen, szám szerint 5-öt. Az értékesített büntetők listáján Pásztor Máté 5, míg Németh László 4 találattal követi őt. A csapatban tapasztalt, sok küzdelmet megélt játékosok és fiatalok egyaránt pályára léptek. A legidősebb pályára lépő játékos a 41 esztendős kapus, Kovács Tibor volt, míg a legfiatalabbnak a 2004-es születésű Borbély Levente és Fábián Balázs számítottak, akik idén töltötték be 18-ik életévüket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.