- hirdetés -

A félidőben még két góllal vezetett, ám végül vereséget szenvedett az Oxxo Energy Orosháza az év utolsó meccsén.

Jól kezdett az Orosháza, tíz perc elteltével két találattal jártak előrébb a Pénzügyőrnél. Jól zárt a védelem, Bálint Anna ezúttal is jól teljesített a találkozó ezen szakaszában. Ennek az volt az eredménye, hogy a 20. percben már 9-4 volt az ONKC előnye. A hazai időkérés után megtorpantak a vendégek, a támadások hatékonysága jelentősen csökkent és a szünetig két gólt lefaragtak a hátrányból a fővárosiak.

A fordulás után Iván Emese bevette a Pénzügyőr hálóját, ám ezután teljesen leblokkoltak az orosháziak. A vendéglátók a 37. percben megfordították az állást, érkezett Morva Zoltán időkérése. Ez sem segített a csapaton, a 45. percben már 19-15 állt az eredményjelzőn. Tíz perccel a lefújás előtt az ONKC edzője újabb időt kért. Hét emberrel támadtak Vörös Bettináék, akik az 52. percig megfelezték a hátrányt, felcsillant a remény, hogy szoros végjáték alakuljon ki. Ez végül nem így lett, 25-21-es vereséggel zárták az idényt a női kézilabdázók.

– Szégyen, erre a teljesítményre sajnos mást nem tudok mondani. Kellemes ünnepeket kívánunk szurkolóinknak – értékelt a mérkőzés után Morva Zoltán.

Pénzügyőr SE – OXXO Energy Orosházi NKC 25–21 (10–12)

NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés. Budapest, 120 néző. 

Vezette: Benya-Hantos Dorina, Kovács Kamilla.

Orosháza: 

Bálint – Ludvig 2, Vörös 2, Zavaczki 6 (2), Ács, Kenyeres 5, Bíró 2. Csere: Szőke (kapus), Gara, Iván 3, Mikula, Baráth 1, Bedron, Repák. Vezetőedző: Morva Zoltán.

A Pénzügyőr legjobb góldobói: Pasqualetti 9, Berta 4, Tóth A. 3.

Kiállítások: 4, ill. 6 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 2/2.

A januári folytatást a hetedik helyről várja a csapat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.