- hirdetés -

Győzelemmel búcsúztak az Eötvös-csarnoktól és a szurkolóiktól az orosházi női kézilabdázók. A forduló előtt még a második helyen álló Komáromot fogadta az év utolsó hazai bajnokiján az ONKC, amely a vártnál könnyebben szerezte meg a két pontot.

Veretes névsorral rendelkezik a Komárom gárdája, olyan volt válogatott sportolók kézilabdáznak a Duna-parti városban, mint Temes Bernadett, Orbán Adrienn vagy éppen Szabó-Kovacsicz Mónika. Közülük csak a jobbszélső utazott el Orosházára, előbbiek a hírek szerint betegség miatt nem tarthattak a csapatukkal.

A hiányzók miatt egyértelmű esélyessé lépett elő az orosházi gárda, de így is meg kellett szenvedniük a sikerért. Jól kezdték a mérkőzést a hazaiak, közel tíz perc telt el a mérkőzésből, amikor már 5-2-re vezetett a kék mezes alakulat. Vörös Bettina a 21. percben büntetőből alakította ki az addigi legnagyobb különbséget, 11-7-re lépett meg az Orosháza. Pár pillanattal később ismét kettő gólra zárkózott vissza a Komárom. Ennél közelebb nem jutottak, erről ismét Vörös Bettina gondoskodott, aki félidei sípszó előtti félpályáról vette be a komáromi kaput.

A második játékrészt tehát 14-11-es eredménnyel indították a csapatok. Nem kezdtek jól az orosháziak a fordulás után, de a megszerzett előny nem olvadt el. A tíz emberrel kiálló Komárom fogytán volt az erejéből, érkeztek a hibák, amit azonnal megbüntettek a hazaiak. A 42. percben Ludvig Krisztina duplájával 20-15-re módosította az állást, de itt sem álltak meg kék mezesek. Baráth Berta szerencsés gólja után már 26-17 állt az eredményjelzőn. Nem forgott veszélyben az újabb hazai siker, a végeredményt Bíró Petra állította be. Az Oxxo Energy Orosháza 28-21-re győzött az idei év utolsó itthoni bajnokiján.

– A lényeg, hogy megvan a két pont, a mutatott játékkal viszont egyáltalán nem vagyok elégedett. Jobbulást és mielőbbi felépülést kívánunk azoknak a komáromi játékosoknak, akik most nem tudtak elutazni a csapatukkal – nyilatkozott a mérkőzés után Morva Zoltán.

Oxxo Energy Orosháza – Komárom VSE 28-21 (14-11)

NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 200 néző.

Vezette: Fekete Tamás, Tóth Dávid.

Orosháza:

Bálint – Ludvig 4, Vörös 4, Zavaczki 4, Ács 1, Kenyeres 4, Bíró 3. Cserék: Szőke (kapus), Mikula 2, Iván 3, Gara, Baráth 2, Bedron 1, Patyi, Repák. Edző: Morva Zoltán.

A Komárom legjobb góllövői: Szabó-Kovacsicz 7, Gál 5.

Kiállítások: 2 perc, illetve 12 perc. Hétméteresek: 3/1, illetve 3/2.

Az orosháziak a Komárom elleni sikerrel megőrizték a hetedik helyüket az NB I/B-ben. Jövő hétvégén a Pénzügyőr otthonában zárják az évet Morva Zoltánék.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.