- hirdetés -

Már évek óta kedvence az orosházi és környékbeli gyerekeknek a Micimackó bérlet, melynek előadásait idén is megtekinthették. Legutóbb a cirkusz világába kalauzolták el őket, december 7-én pedig a Mikulást segíthették ki a bajból a Hahota Gyermekszínház előadása során.

Manó, krampusz és maga a Mikulás – egy klasszikus karácsony előtti mese főszereplői, akik ezúttal a Petőfi Művelődési Központ színpadán szórakoztatták a gyerekeket. A Hahota Gyermekszínház előadásában ezúttal a Mikulás bácsi bajban című produkciót nézhették meg az orosházi óvodák gyermekei a Micimackó bérlet keretében. A gyermekszínház vezetője, Szűcs Balázs elmondta, hogy 2007-es alakulások óta mikulásműsorokat és klasszikus meséket dolgoznak fel az országot bejárva, sőt már a határon túl is felléptek néhány alkalommal.

– A mai műsor a Mikulás bácsi bajban nevet viseli, elmeséljük vele a gyerekeknek, hogy egy nagyon régen bizony majdnem megesett a szégyen, hogy nem kaptak ajándékot a Mikulástól. Viszont mivel ilyen végül nem történhetett meg soha, így a közönséget is bevonjuk az előadásunkba, a gyerekek segítségével oldjuk meg a problémát – mesélte az Oswald nevű krampuszt alakító Szűcs Balázs.

Elmondta, hogy jártak már korábban Orosházán céges rendezvényeken, illetve a Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet egyik programján is, de a Petőfi Művelődési Központban most léptek fel először, így lelkesen vetették bele magukat az előadásba és ezáltal a gyerekek szórakoztatásába. Az előadást három időpontban tekinthették meg az érdeklődő óvodai csoportok, két alkalommal délelőtt, egy alkalommal pedig délután. A gyerekek számára felejthetetlenül zárult a szerdai nap, örömmel kapcsolódtak be a darabba és énekelték el a színészekkel közösen kedvenc mikulásváró dalaikat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.