- hirdetés -

Hagyomány, hogy az év végének közeledtével egy vacsorával egybekötött értékelő küldött közgyűlést tart a Magyar Tartalékosok Szövetségének Békés megyei szervezete. Az elmúlt évben a járvány miatt csak zárt körben került erre sor, de az idén visszatért szervezet a régi hagyományokhoz. Azon szervezetek vezetői is meghívást kaptak, akik az év folyamán kiemelten támogatták a programok megvalósulását.

Bár többen betegség miatt maradtak távol, így is nagyon illusztris vendégek jöttek el a MATASZ évzáró vacsorájára. Dr. Takács Árpád főispánt Kiss Norbert a főispáni iroda irodavezetője, Békéscsaba Megyei Jogú Várost Dr. Bacsa Vendel jegyző képviselte. Kiss András dandártábornok a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságának parancsnoka, Hafenscher Csaba Zoltán ezredes Békés Megyei Büntetés- végrehajtási Intézet vezetője, Vörös Ferenc ezredes, Békés megyei rendőrfőkapitány, Dr. Bede Sándor ezredes, békéscsabai rendőrkapitány, Tálas József Csaba, a Szent-Györgyi Albert Technikum igazgatója is eljött. Mindnyájan sokban segítették a MATASZ munkáját.

A Békés Megyei Védelmi Bizottságtól Hajdu Gábor tűzoltó alezredes jött el, a Hadkiegészítési és Toborzó irodát Juhász László képviselte. A MATASZ országos vezetését Dr. Szaló Péter tartalékos őrnagy, alelnök képviselte, aki nem először járt Békéscsabán. Természetesen a megyei elnökség is jelen volt, Gulyás László alelnök, Mohácsi Pál megyei titkár, Strbik Mihály elnökségi tag, Antal László orosházi és Gregor László békéscsabai elnök. A vendégek örömmel üdvözölhettek két korábbi elnököt, Nyitrai István és Éliás György alezredesek személyében.

Hagyomány, hogy ilyenkor köszöntik azokat a személyeket, akik az év folyamán honvédelmi miniszteri elismerésben részesültek. 2022. évben Simon Nóra Edina, Berczi László r. ezredes, Zsadon Endre és Csanálosi László kapott a
Honvédelmi Miniszter által adományozott „Honvédelemért Kitüntető Cím” elismerést.

Nagy Zoltán ezredes, megyei elnök köszöntötte a megjelenteket, majd beszámolt az igazán tartalmas év történéseiről. Haditorna Orosházán és Békéscsabán, több fordulós BSZC középiskolás lövészverseny, általános iskolai lövészetek, nyári tábor, szakköri foglalkozások – csak néhány a színvonalas programkínálatból. Az Antal László orosházi elnök által irányított „Doni Emlékmenet” értékelésénél már a 2023 januári emlékmenetre is felhívta a figyelmet. Ezt erősítette meg Viczián Zoltán, a Pünkösdi Zarándoklatért Egyesület vezetője is, aki a túraútvonalat állította össze, és meghívta a jelenlevőket a 2. Magyar Hadsereg tragédiájára emlékező eseményre. A rövid beszámolót vacsora és jó hangulatú beszélgetés zárta.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.