- hirdetés -

December 5-én a Petőfi Művelődési Központba is megérkezett a Mikulás. Az intézmény fotósarokkal, koncerttel és természetesen rengeteg szaloncukorral várta az érdeklődő gyerekeket és családtagjaikat.

Télapó itt van, Hull a pelyhes fehér hó – hangzottak el a már jól ismert gyermekdalok a Mikulásról december 5-én délután és a kora esti órákban a Petőfi Művelődési Központban. Az intézmény a hagyományoknak megfelelően ebben az évben is megrendezte hagyományos Városi Mikulás Ünnepségét, amikor maga a nagy fehér szakállú osztott szaloncukrot az épületben a gyerekeknek.

De már a látogatása előtt is érdemes volt ellátogatni a művelődési központba, ahol először a Cheese fotósarokkal várták a gyerekeket és a családokat, így akinek volt kedve, egy kedves karácsonyi fotóval lehetett gazdagabb. Délután az intézmény koncerttermében a Kolompos Zenekar lépett fel.

– Nagy örömünkre szolgált, hogy elfogadták a meghívásunkat és eljöttek Orosházára, hiszen egy nagyon színvonalas koncertet adtak a jelenlévőknek, ami alatt a gyerekek is nagyon jól szórakozhattak, hiszen sokukat közben a színpadra is felhívták, ezért ők is megmutathatták, milyen ügyesek – összegzett Mikli Hanna, a Petőfi Művelődési Központ kulturális szervezője.

Ahogy a műsor véget ért, már a Mikulás várta a gyerekeket, akinek énekelhettek is szaloncukorért cserébe, de közös képet is készíthettek. A programnak óriási sikere volt, hiszen már a koncert alatt is teljesen megtelt az előadóterem, ezt követően pedig még többen állták körül a rendezvény vendégét. A PMK munkatársai bíznak benne, hogy jövőre is folytatódhat a hagyomány és megtarthatják az orosházi családoknak a programot.

Dimák Péter és családja idén vettek részt először a program során, de mint mondta, nagyon jól érezték magukat.
– Igazi karácsonyváró hangulat volt, színvonalas és vicces is volt a koncert, nekem tetszett, ahogy bevonták a gyerekeket is – mesélte Péter, kislánya Petra pedig büszkén tette hozzá, hogy ő is fent volt a színpadon, ahol egy pillangót eljátszva vehetett részt az előadásban.

A Petőfi Művelődési Központban itt még nincs vége az ünnepek közeledtével tartott programoknak. December 12-én az Orosházi Mazsorett- és Táncsport Egyesület, 13-án a Candy Dance Crew, 16-án pedig a ReDance Hip-Hop Crew várja karácsonyi műsorral az érdeklődőket. December 17-én emellett játék- és ruhabörzét tartanak, 19-én moderntánc gálát szerveznek, 22-én pedig karácsonyváró játszóház lesz a gyermekkönyvtárban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.