- hirdetés -

December 6-án nyílt ki az orosházi rendezvénytéren álló adventi kalendárium 6-os számú kis ablaka, mellyel kezdetét vette az idei Adventi Nyitogató. A Lehel utcai óvoda gyermekei a Linamar Hungary Zrt. kreatív és készségfejlesztő játékokat tartalmazó ajándékait vehették át.

Az Adventi Nyitogató városi jótékonysági kezdeményezés során Orosháza 14 óvodája, így több száz gyermek kap ajándékot. A felajánlók helyi cégek és vállalkozások, az akciót idén a Petőfi Művelődési Központ koordinálja. Az első ablakokat december 6-án nyithatták ki a Lehel utcai és az Eötvös József Katolikus Óvoda óvodásai, az ajándékokat december 16-ig osztják ki a főtér rendezvényterén elhelyezett kalendáriumnál.

Ezúttal a 6-os számú kis ablakról esett le a lakat a város rendezvényterén álló orosházi adventi naptáron. A jótékonysági kezdeményezés helyszínére elsőként a Lehel utcai óvoda gyerkőcei és munkatársai érkeztek meg, akik izgatottan várták, mit rejthet számukra a kalendárium. Többek között a Linamar Hungary Zrt.-től is kaptak ajándékot. A cég kommunikációs munkatársa elmondta, bíznak benne, hogy sikerült szebbé tenniük számukra az ünnepi várakozást.

– Örömet okozni mindig jó, ezért mi is minden évben csatlakozunk ehhez a szuper kezdeményezéshez. Az előző évekhez hasonlóan idén is négy ajándékkal készültünk, melyek főleg kreatív és készségfejlesztő játékokat tartalmaznak. Bízunk benne, hogy a Lehel utcai óvodások is örömmel fogják ezeket a játékokat használni, ahogy még egy intézményt is szeretnénk megajándékozni a későbbiekben is az adventi időszakban – nyilatkozta Csík Tímea.

A gyerekek lelkesen fogadták ajándékukat, majd egy közös képre is összeálltak és még egy Mikulás-dalt is elénekeltek az indulás előtt óvónőikkel közösen.

A Lehel utcai óvoda adományozói: Orosháza Város Önkormányzata, Linamar Hungary Zrt., Pet-Bau Kft., Hartman Gábor és Hartmanné Gajdán Orsika.

Az Eötvös József Katolikus Óvoda adományozói: Orosháza Város Önkormányzata, Orosházi Női Kézilabda Club.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.