- hirdetés -

13 gólos győzelemmel javította ki egy héttel korábbi vereségét a CSIKO SE Orosháza kézilabda csapata, akik ezúttal Szeghalmon léptek pályára.

Ezúttal egy idegenbeli összecsapás várt a CSIKO SE kézilabdázóira, akik már a kilencedik bajnoki mérkőzésüket játszották le a Békés megyei bajnokság idei szezonja során. Legutóbb az Eötvös-csarnokban a Túrkeve együttesét fogadták, eddigi legkeményebb ellenfelük pedig el is vitte a két pontot Orosházáról. A játékosok ezért mindenképpen szerettek volna javítani, ehhez pedig alig egy héttel később Szeghalomra utaztak.

Az első félidőben ennek megfelelően 5 gólos előnyt építettek ki a szünetre, pihenőre 15-20-as állással vonulhattak a felek. Érdemes kiemelni az orosházi csapat tapasztaltabb játékosait, Rékasi Richárdot, Lászlai Szabolcsot és a csapatkapitány Pásztor Mátét, akik már ebben a játékrészben számos találattal vették ki részüket a találkozóból, de a fiatal Garai Gergő is eredményes volt háromszor.

13 gólosra növelték az 5 gólos félidei előnyt a játékosok (Fotó: CSIKO SE Facebook)

A második félidőre még nagyobb lendületet vettek az orosházi játékosok, a Rékasi-Lászlai-Pásztor hármas ekkor is tevékenyen kivette a részét a góllövésből, akikhez Kónya Balázs is csatlakozott. Közülük végül a csapatkapitány zárta a legeredményesebben a találkozót, 11 találattal. A jó játéknak köszönhetően fokozatosan lépett el ellenfelétől az orosházi csapat, a félidei 5 gólos előny pedig a végére 13-ra nőtt.

A végeredmény 28-41 lett, győzelmükkel pedig továbbra is őrzik vezető helyüket a megyei bajnokság tabelláján. A 16 pontos orosháziakat a 14 pontos Túrkeve követi, míg a harmadik helyen 10 ponttal a Békéscsaba kézilabdázói állnak.

Úgy néz ki, hogy idén már nem lesz több mérkőzésünk, ezért azt mondom, hogy így kell lezárni a 2022-es évet. Odatették magukat a fiúk és mindenki betartotta azt, amit megbeszéltünk. Gratulálok a csapatnak és köszönöm nekik az egész éves munkát! értékelt Németh László.

Szeghalmi NKC – CSIKO SE Orosháza 28-41 (15-20)
V.: Kiu, Bozó
CSIKO SE:
Kapusok: Kovács T., Pajkó, Paulik
Mezőnyjátékosok: Farkas 2, Garai 3, Héjja 1, Kónya 4, Lászlai 9, Pásztor Máté 11, Rékasi 9, Simon 2, Viczián
Az ellenfél legjobb dobója: Juhász Á. 6

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.