- hirdetés -

Kerékpárút és járdafelújítás, kertészeti munkálatok – ezek adják a legtöbb feladatot az utóbbi időszakban a Városüzemeltetési Zrt. munkatársainak.

Egy negyven méter hosszú járdaszakasz már el is készült az Előd utcán, hasonló munkálatokat végeznek a szakemberek Kutasi utca és Szabó Dezső utca sarkán, de ezen túl még az ott található csapadékelvezető árok felújítására is sor kerül.

Az Előd utcán elkészült a járdaszakasz (Fotó: Horváth Bence)

Munkálatok kezdődtek a héten a Csorvási úton, ahol a kerékpárút egy szakasza újul meg. Az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója, Benkő Ferenc elmondta, hogy erre azért van szükség, mert az ott található fa gyökere megrongálta az aszfaltot.

– Előbb gépi földmunkát végzünk, majd kollégáim tört anyaggal megerősítik a pályatest szerkezetét. Amikor ezzel elkészültek szegélyt helyezünk le, majd közel 15 tonna melegaszfaltot dolgozunk el a szakaszon – sorolta a vezérigazgató.

Csorvási úti kerékpárút is megújul (Fotó: Horváth Bence)

Elmondta azt is, hogy több helyen láthatók a VÜRT munkatársai, akik a lehullott nagy mennyiségű faleveleket szedik össze és szállítják folyamatosan orosházi komposztálótelepre, ahol az utóbbi időszakban jelentős mennyiség szabadult fel, hiszen az itt található zöld hulladék egy részét feldolgozták és hőerőművekbe elszállították. A komposztálótelep a lakossági igényekhez igazodva egészen december 15-ig várja az orosháziakat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.