- hirdetés -

Nyolcadik bajnoki mérkőzésére készült a CSIKO kézilabda csapata, akik péntek este ismét hazai közönség előtt léphettek pályára.

Ellenfelük a Túrkeve együttese volt, akikkel hetekkel korábban már játszottak egyszer, az ötödik fordulóból előrehozott meccsen 5 góllal győztek, de egyáltalán nem volt egyszerű dolguk. Erre Németh László is felhívta a figyelmet a mérkőzés előtt, hangsúlyozva, hogy talán az eddigi legerősebb ellenfelük érkezik az Eötvös-csarnokba.

A találkozó gyors gólváltással indult, az első találatot Héjja Ádám szerezte, majd a csapatkapitány Pásztor Máté vezetésével folytatódtak az orosházi támadások. Már az 5. percben 3-3-at mutatott az eredményjelző, nem sokra rá pedig 7-4-nél időt is kért a vendégcsapat edzője. Hazai részről az első félidőben Lászlai Szabolcs volt többször is eredményes, de a sérülés miatt hiányzó Pajkó Lászlót helyettesítő Paulik Levente is több lövést megfogott a kapuban.

A különbség ekkor 3-4 gól körül mozgott, a vendég Túrkeve azonban már a félidő vége felé megkezdte a felzárkózást. 15-14-el vonulhattak pihenőre a csapatok a kifejezetten parázs, olykor indulatos mérkőzésen. A második félidő első gólját is orosházi játékos, Kónya Balázs szerezte, a túrkevei csapat azonban hamarosan kiegyenlített és a vezetést is megszerezte. Lászlai kiválásával Pásztor Máté igyekezett a hátára venni a csapatot, de beállt edzőjük Németh László is. Ebben a szakaszban az 1-2 gólos kevei előny állandósult.

22-24-nél jött az orosházi időkérés, ami meghozta az eredményt, hiszen előbb szépítettek, majd nem sokra rá a vezetést is megszerezték, az utolsó negyed órára 27-26-tal fordulhattak. A mérkőzésre jellemző hektikusság viszont erre az időszakra is jellemző volt, hiszen az utolsó percekre sajnos ismét vendégvezetéssel fordulhattak, az utolsó hét percben háromgólos hátrányt kellett volna megfordítaniuk az orosházi játékosoknak.

Ez a legkevésbé Pásztor Mátén múlt, az eredményen azonban már csak kozmetikázni tudtak, a Túrkeve 33-35-ös győzelmet aratott. A CSIKO játékosai 7 győzelem után ezúttal vereséget szenvedtek, de így is őrzik a tabellán elfoglalt vezető helyüket. Németh László csalódottan értékelt a mérkőzés után.

– Tudtuk a túrkevei meccs után, hogy ez egy jó csapat, ezért is hangsúlyoztam, hogy 100 százalékosan kell koncentrálnunk ellenük. Voltak is játékosok, akik odatették magukat. Ki fogjuk küszöbölni a csorbát, nem dőlt össze a világ azért, mert kikaptunk egy mérkőzésen, de sajnáljuk, hogy ezúttal nem tudtuk jó játékkal kiszolgálni a lelkes közönségünket, akiknek köszönjük ezúttal is a buzdítást. Megyünk tovább, természetesen a célunk nem változott – nyilatkozta.

CSIKO SE – Túrkevei VSE 33-35 (15-14)
V.: Szabó, Szegedi
CSIKO SE:
Kapusok: Paulik, Kovács T., Pajkó
Mezőnyjátékosok: Garai 1, Borbély 3, Pásztor Ákos, Fábián 1, Simon 1, Farkas 2, Németh L. 2, Héjja 4, Kónya 1, Viczián, Lászlai 6, Pásztor Máté 10, Rékasi 2.
Az ellenfél legjobb dobói: Keresztes és Lukács 10.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.