- hirdetés -

Két év kihagyás után ismét megrendezte hagyományos adventi kézműves délelőttjét a Forrás Református Óvoda. A gyerekek a reggeli áhítat után szüleikkel közösen alkottak színes, ünnepi díszeket.

A fenyő és a meleg tea illata lengte be november 25-én délelőtt a Forrás Református Óvoda termeit. A hagyományokhoz híven idén is egy adventi családi délelőttel készültek a gyerekek számára az intézmény munkatársai.

– A mai napon lehetőség nyílt arra, hogy a szülők is betekintést nyerjenek az óvoda mindennapi életébe. Az óvónők egy áhítattal kezdték a napot, majd különböző kézműves tevékenységeket mutattak be, amelyet a szülők gyermekeikkel közösen készítettek el – mondta Tóth Mónika, óvoda vezető – Öröm látni, milyen sokan eljöttek hozzánk, és ebben a rohanó világban kicsit lecsendesedhettünk, és együtt készülhetünk az adventi időszakra – tette hozzá.

Az óvoda termeiben már karácsonyi zenék szóltak, így egy kis plusz ünnepi hangulatot csempésztek a programok közé.

– Mi egy adventi asztali díszt készítünk. Meg van a kompozíció, már csak a kivitelezés hiányzik. Nekünk ez az első alkalom, és nagy öröm ez számunkra. Igazán meghitt pillanat. Máté most középső csoportos, és láttam az arcán, mikor megjelentünk az óvodában, hogy nagyon örült nekünk. A díszt mindenképp a konyhaasztalra tesszük majd, és minden advent vasárnap meggyújtjuk rajta a gyertyát – mondta az egyik édesanya, Simonné Gulyás-Kis Ágnes.

A gyerekek papírból készítettek karácsonyfát és díszeket. A kiscsoportosok rénszarvasos fejdíszben töltötték a napot. Az óvoda vezető elmondta, a gyerekek nagy izgalommal várták ezt a délelőttöt, mindennap érdeklődtek az óvó néniktől, hogy mit fognak csinálni. Szüleiket is óriási mosollyal fogadták.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.