- hirdetés -

Újabb jótékonysági akciót hirdetett az Orosházi Női Kézilabda Club. A Magyar Vöröskereszt megyei szervezetével közösen a rászorulókon segítenek. Már a ma esti Eger elleni összecsapásra is várják a felajánlásokat.

Hosszú ideje ápol jó kapcsolatot egymással a klub és a Magyar Vöröskereszt Békés megyei szervezete. Már hagyománynak számít az a jótékonysági kezdeményezésük, amellyel rászorulók karácsonyát teszik szebbé. Minden évben rengeteg felajánlás érkezik, idén is erre számítanak.

– Társadalmi felelősségvállalásban az élen jár az ONKC, évek óta nagyon sokat segítenek nekünk – kezdte Tóth Zoltánné, a Magyar Vöröskereszt Békés megyei igazgatója. – Az egyesület és mögöttük az a rengeteg jó ember a legnehezebb időszakokban is mellettünk állt és támogatta a munkánkat. Nagyon értékes együttműködés a miénk, bízunk abban, hogy ez még hosszú ideig így lesz – hangsúlyozta Tóth Zoltánné a klub honlapjának.

A cipősdobozokba ezúttal is főleg tartós élelmiszert (tészta, konzerv, olaj, cukor, só, liszt stb.), jó minőségű ruhaneműt, játékot (társasjátékok, ceruzák, színezők stb.) könyveket várunk. Arra kérik az adakozókat, hogy tüntessék fel, hogy mennyi idős, illetve fiú vagy lány gyermeknek szánják az adományt.

A felajánlásokat december 15-ig hétköznaponként hivatali időben várják az Eötvös-csarnokban található irodában, illetve a Rákóczi u. 16. szám alatt található Twister Gyermekstúdióba.

Az éllovas érkezik

A felajánlásokat a hazai mérkőzéseken is átadhatják a szurkolók, már akár a szombaton 18 órakor kezdődő Eger elleni összecsapásra is. Az Oxxo Energy Orosháza ellenfele jelenleg vezeti a bajnokságot, a hazaiak mestere nehéz mérkőzésre számít, de szeretné megnehezíteni a hevesiek dolgát.

– A listavezető, vereség nélkül álló Eger ellen hazai pályán az a célunk, hogy egy nagyon jó mérkőzést játszunk. Természetesen szeretnénk pontot, pontokat szerezni, ehhez pedig arra lesz szükségünk, hogy a gyors lerohanásukat meg tudjuk akadályozni – fogalmazott a találkozó előtt Morva Zoltán.

Aki adománnyal érkezik a klub tájékoztatása szerint ingyen tekintheti meg az összecsapást.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.