- hirdetés -

Az utóbbi napokban komoly találgatás indult a közösségi média oldalain, hogy vajon mi épülhet a Szőlő körúton, a valamikori téglagyár, eddig üres telkén. Utánajártunk a dolognak.

A telken, ahol a mostanra rég betemetett bányagödör volt, egyszer csak építőanyagok jelentek meg, munkások kezdték el egy viszonylag nagynak tűnő épület alapozását. Rögtön el is indult a találgatás. Volt aki úgy tudta, egy áruház alapjai készülnek. Szó sincs ilyesmiről. Új imaház épül.

A részletekről a Krisztusban Hívő Nazarénus Gyülekezetek Orosházi gyülekezetének vezetőjét, Hegedűs Ferencet kérdeztük. Elmondta, a közösségük örvendetesen gyarapszik és az évek során kinőtték a Deák Ferenc utcai imaház kereteit.

– A kiszolgáló helyiségek, társalgó, vizes blokk, de még a terem is már kicsinek bizonyul, ezért döntöttünk egy új, nagyobb imaház építése mellett. A telek megvásárlásához és az építkezéshez semmilyen külső forrást (állami, városi, stb.) nem vettünk, nem veszünk igénybe. A nazarénus gyülekezetek kül- és belföldről segítenek bennünket ebben. Az orosházi gyülekezetben szinte minden, az építkezéshez szükséges szakmával rendelkező tagunk van, ők a munkájukkal segítenek – avatta be az OrosCafét Hegedűs Ferenc.

Az új imaháznak még csak az alapja készül (Fotó: Horváth Bence)

Mint megtudtuk, az egykori bányagödör területe mögötti, biztonságos szilárdságú talajon épül az új imaház, melynek már az alapozási munkái készen vannak. A felső rész lesz az imaterem, alul pedig keresztben társalgó, vizesblokkok, teakonyha, gyermekoktató helyiségeket, kiszolgáló helyiségeket és a gépházat alakítják ki. Az összes bruttó alapterület 1200 négyzetméter lesz. Az egykori bányagödör területén a tervek szerint parkolót építenek és parkosítják is a telek Szőlő körút felé eső részét.

– Szinte minden tevékenységet társadalmi munkában végzünk. Hogy honnan, mennyi segítséget kapunk, még nem tudjuk pontosan, így az imaház teljes elkészültének végleges időpontját sem. Az azonban biztos, hogy közösségünk továbbra sem lesz zárt, nyilvános istentiszteleteinken bárkit szívesen látunk, ha csak kíváncsiságból tér be, akkor is – zárta Hegedűs Ferenc.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.