- hirdetés -

Fókuszban az egészségünk címmel rendeztek programot november 19-én a Petőfi Művelődési Központban. A különböző szűrővizsgálatok, állapotfelmérések mellett az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál tartott előadást az egészséggel és megelőzéssel kapcsolatban.

A TOP-pályázatnak köszönhetően megvalósuló program kezdeteként a Palinta Társulat tartott zenés gyermekműsort Zöldségcirkusz címmel. Az érdeklődőknek közben lehetőségük volt különböző szűrővizsgálatokra és állapotfelmérésekre. Bővíthették elsősegélynyújtási ismereteiket, volt arcápolási és sminktanácsadás, de egy gyümölcssarkot is kialakítottak a Petőfi Művelődési Központban.

Végül az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál érkezett, aki az egészség mellett a megelőzéssel kapcsolatban tartott előadást. Elmondta, hogy már gyermekkora óta mentős szeretett volna lenni, ez az álma pedig 18 éves korában teljesült, először mentőápolóként, azután mentőtisztként is tevékenykedett, kivonuló szolgálatot látott el hosszú éveken, évtizedeken keresztül.

– Az utóbbi 20 évben viszont már a Mentőszolgálat szóvivőjeként kommunikációs munkát végzek, ugyanakkor a szívem mélyén megmaradtam az eredeti hivatásomnál. Épp ezért egyre fontosabbnak tartom, különösen most a covid utáni időszakban, hogy az egészség helyreállítása és megőrzése mellett a korai felismerésre helyezzük a hangsúlyt. A mai előadásom is erről fog szólni – ismertette a részleteket.

Elmondta, hogy számos helyen járt már országszerte, ahol különböző témákban tartott előadásokat. Most pedig végre eljutott Orosházára is, ahova korábban magánemberként már ellátogatott. Elismeréssel beszélt orosházi bajtársairól, az Orosházi Mentőállomás dolgozóiról.
– A szívemhez talán a legközelebb az áll, amikor az életmentés fogásairól beszélhetek, illetve amikor az embereket segíthetem abban, hogy megőrizzék egészségüket – tette hozzá.

Előadásában bemutatta az Országos Mentőszolgálat történetét és munkáját, kitérve arra, hogy milyen eseteik vannak, hiszen ha az emberek látják a mentők munkáját, látják azokat a kockázatokat is, melyeket érdemes elkerülni. Ebben nyújtott most segítséget a Mentőszolgálat szóvivője az orosházi érdeklődőknek a Művelődési Központ Bubik-termében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.