- hirdetés -

Mind az ULE, mind a Rákóczi győztesen hagyta el a pályát szombaton délelőtt. Győzelmével továbbra is őrzi négy pontos előnyét az OMTK-ULE a megyei I.osztályú bajnokságban. A Rákóczi megkezdte a felzárkózást a középmezőny csapataihoz.

Megyei I bajnokság

A 14. fordulót rendezték meg november 19-én a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban. A listavezető OMTK-ULE 1913 csapata Sarkadon lépett pályára.

Sarkadi KLE – Orosházi MTK-ULE 0–4 (0–1)

Sarkad, 40 néző. Vezette: Barta Tibor (Krcsméri Milán, Medovarszki János).

Sarkad: Kurta (Csiki) – Szalazsán, Oláh G., Farkas M., Komlósi, Jánki I., Mezei, Szilágyi (Bukszár), Kálló (Rácz Zs.), Hrabovszki (Nagy B.), Erdei. Edző: Balogh Csaba.

Orosháza: Marunák – Huszár, Harangozó, Selmeczy, Vincze A., Fehér, Endrefalvi (Szabó Áron), Miszlai, Gedó (Tóth L.), Papp M. (Dénes), Csőke. Edző: Buza Barnabás.

Gólszerzők: Gedó (42., 57.), Endrefalvi (50.), Harangozó (51.).
Kiállítva: Farkas M. (90.).

Az orosházi csapat magabiztos játékkal hozta el a három pontot a gyengélkedő hazaiak otthonából. A mérkőzésen újabb sajátnevelésű orosházi játékos debütált. Dénes Balázs 16 évesen első bajnoki mérkőzését játszotta a felnőttek között.

Buza Barnabás szakmai vezető: A sok hiányzó ellenére végig domináltunk a mérkőzésen. Ilyen arányban is megérdemelten győztük le a lelkes hazai csapatot. Pozitív a jövőre nézve, hogy ma újabb fiatal ULE nevelés mutatkozott be a felnőtt csapatban.

Az OMTK-ULE négy pontos előnnyel vezeti a tabellát a Végegyházával szemben. Az orosházi csapat legközelebb november 26-án, 13 órakor hazai környezetben lép pályára. Az ellenfél a Szarvasi FC lesz.

Megyei II/A bajnokság

A megyei II/A bajnokságban az OMTK-ULE második csapata november 19-én, 10 órakor hazai pályán fogadta a Dévaványát.

OMTK-Rákóczi–Dévaványai SE  1–0 (0–0)

Orosháza, 40 néző. Vezeti: Baczovszki Attila (Szabó Csaba Pál, Halma Sándor).

Orosháza: Salka – Czinkóczi, Kun, Janicsek, Valach, Kun Szabó (Ángyán), Neszi (Szabó T.), Kovács D., Balog N., Földesi (Nagy G.), Halász (Polacsek). Edző: Bodzás Ádám.

Dévaványa: Szász – Végh, Pap Á., Papp K., Feke, Szabó E., Nyíri J. (Pelyva, Csordás), Diós (Séllei), Szarka, Nagy Z., Somogyi. Játékos-edző: Bereczki Árpád.

Gólszerző: Halász (54.).
Kiállítva: Feke (77.).

A Rákóczi fegyelmezett játékkal szerezte meg a három pontot.

Halász (fehérben) góljával szerezte meg a győzelmet a Rákóczi (Fotó: Bohus Krisztián)

Bodzás Ádám, a Rákóczi edzője: Az első félidőben azt vártam a csapattól, hogy maximálisan koncentráljanak a védekezésre és kapott gól nélkül hozzák le a félidőt. Ezt maximálisan teljesítették a fiúk. Bár volt lehetősége a vendégeknek a gólszerzésre, de stabilak maradtunk. A második játékrészben hadrendet váltottunk és támadóbb felfogásban léptünk pályára, aminek meg is lett az eredménye. Sorra alakítottuk ki a helyzeteket, amiből Halász egyet értékesített. Kezd összeállni a játékunk, kezd csapattá érni a társaság!

Az OMTK-Rákóczi november 23-án, 18 órakor elmaradt mérkőzésen fogadja a Doboz csapatát. A találkozót az OMTK-ULE Sportcentrumában rendezik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.