- hirdetés -

Az ütemtervnek megfelelően folytatódik a városban megvalósuló közlekedés fejlesztését célzó beruházás. A Szarvasi úti kerékpárút felújítását követően újabb helyszíneken kezdődtek el a munkálatok.

Összesen 1500 folyóméteren a Dózsa, az Október 6., és Csizmadia Sándor utcákban már felfestették a kerékpáros nyomvonalat jelölő ikonokat, erre a Mikes és az Észak utcában is hamarosan sor kerül. A Szarvasi úton a kerékpárút felújítása jól halad, már újabb helyszíneken folytatódik a munka.

A Vásárhelyi úti kerékpárúton szakaszos burkolatcsere valósul meg. A Bajnok utcában a Dr. László Elek Kórházba, illetve a Szakrendelőbe érkezők parkolási gondjait enyhítendő 24 parkoló épül, amiből az egyik mozgáskorlátozott.

Fotó: Kecskeméti Krisztina

– A város több pontján megvalósuló beruházás válasz az itt élők régi és jogos igényére – mutatott rá Gyapjasné Béres Enikő – Akárcsak az eddig megvalósuló fejlesztések, a mostani munkálatok is azt a célt szolgálják, hogy szebb és élhetőbb legyen a körzet és Orosháza – fogalmazott az önkormányzati képviselő, hozzátéve, hogy a következő helyszín a Kórház utca lesz. Gyapjasné Béres Enikő kéri a lakosság türelmét és megértését a munkálatok ideje alatt. A kivitelezők a minőségi munka mellett a gyorsaságra is igyekeznek koncentrálni.

A két ütemben megvalósuló projekt összköltsége közel 900 millió forint. A közlekedés fejlesztését célzó pályázat első üteméhez 166 millió forintos többletforrás is érkezett, köszönhetően Erdős Norbert országgyűlési képviselő közbenjárásának.

Fotó: Kecskeméti Krisztina

– A beruházás keretében új kerékpárutak, parkolók épülnek, már meglévő kerékpárút szakaszokat is felújíttatunk, valamint kerékpáros nyomvonalat is kijelölnek több utcában. A beruházás egyértelműen az orosháziak érdekeit szolgálják, hiszen miután minden feladattal elkészültünk szebb lesz Orosháza, nem utolsó sorban pedig gördülékenyebbé és biztonságosabbá válik itt a közlekedés – hangsúlyozta Dávid Zoltán polgármester.

A későbbiekben megújul többek között a Bajcsy-Zsilinszky utcai kerékpárút bizonyos szakasza, mintegy három kilométer hosszan új kerékpárút is épül, továbbá 226 darab új parkolókat alakítanak ki a belvárosban. Egészen pontosan a Bajnok utcán túl a Hajnal közben, Hajnal, az Ady és Kórház utcákban. A közlekedés-fejlesztését célzó projekt várhatóan jövő tavasszal készül el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.