- hirdetés -

November 12-én játszotta következő bajnoki mérkőzését a CSIKO SE Orosháza kézilabdacsapata. Az ellenfél a Kondoros gárdája volt, az egyetlen csapat, akikkel eddig még nem játszottak a megyei bajnokság küzdelmei során. A győzelem egy percig sem forgott veszélyben, az orosházi játékosok 20-nál is több góllal múlták felül szombati ellenfelüket és szerezték meg hetedik győzelmüket.

A vendégeknek ez a harmadik bajnoki mérkőzése volt az idei szezonban, míg az orosháziak hat győzelemmel várták a folytatást. Rögtön magukhoz is ragadták a kezdeményezést, az első gólt Borbély Levente szerezte, majd Fábián Balázs is eredményes volt, ezután Pásztor-gólok következtek, Ákos és Máté sorrendben. Az első öt percet követően 4-2 volt az állás, de a jó védekezésnek és gyors támadásoknak köszönhetően már a meccsnek ebben a periódusában is gyorsan nőtt a különbség.

Az első játékrészben Borbély (ő kínai figurából is) és Fábián is többször eredményes volt, de csapattársaik is kitettek magukért. A 27. percben így már 10 gól volt a különbség, félidőre is ekkora előnnyel vonulhattak az orosháziak, 22-12-t mutatott ekkor az eredményjelző. A szünetben egy nyereményjáték győztesét sorsolták ki, Balogh Zsolt dedikált válogatott mezével lett gazdagabb a győztes. A második félidő az elsőhöz hasonlóan Borbély-góllal indult. Még az első félidőben Pajkó László sérülését követően Paulik Levente állt be a kapuba, aki jól szállt be a mérkőzésbe, többször is szép védéssel mentette meg csapatát a góltól.

Ezt a mezőnyjátékosok is igyekeztek meghálálni, akik ezekben a percekben is tovább növelték előnyüket, Simon Boldizsár és Lászlai Szabolcs is többször volt eredményes. A 40. percre már 18 gólosra hízott a különbség, 31-13-as állásnál tartottak ekkor a felek. A kondorosi kézilabdázók megpróbáltak kozmetikázni ezen, a következő percekben többször is eredményesek voltak, de az utolsó 10 percre visszavették az irányítást a CSIKO játékosai, hamarosan pedig a 20 gólos differencia is kialakult, Lászlai alakította 38-18-ra az eredményt.

Az utolsó percek számos találatot hoztak, de a játék képe nem változott, a végeredmény 46-24 lett. Németh László is elégedetten értékelte a látottakat a lefújás után.
– Köszönjük a nézőknek, hogy végig itt voltak és szurkoltak nekünk! A Kondoros még kevés meccset játszott, ezért igyekeztünk a szokott módon felkészülni, de egész jó volt most a keretünk, csak három játékos hiányzott. Örülök annak, hogy mindenki szinte ugyanannyit tudott játszani, mindenki pályára lépett, mindenki gólt lőtt és azt, amit megbeszéltünk a mérkőzés előtt, hogy csak a saját játékunkkal foglalkozunk, az maximálisan teljesült – nyilatkozta.

Következő bajnokijukat a jövő hétvégén, Szeghalmon játsszák, hazai pályán pedig legközelebb november 25-én, este 20 órától találkozhatunk a CSIKO kézilabdázóival az Eötvös-csarnokban.

CSIKO SE – Kondorosi KK 46-24 (22-12)
V.: Czoldán Csilla, Fazekas Zsuzsanna
CSIKO SE:
Kapusok: Pajkó, Paulik, Kovács T.
Mezőnyjátékosok: Viczián 2, Lászlai 11, Pásztor Máté 4, Rékasi 7, Garai 1, Borbély 6, Pásztor Ákos 1, Fábián 4, Simon 6, Farkas 4.
Az ellenfél legjobb dobója: Istenes L. 7

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.