- hirdetés -

A nyolcadik forduló előtt még a második helyen álló Szombathely látogatott az Eötvös-csarnokba szombaton délután. Az orosházi női kézilabdázók izgalmas végjáték után két ponttal hagyták el a pályát.

Hasonló érdeklődés övezte a Szombathely elleni összecsapást is, mint egy héttel ezelőtt a döbtetlennel záruló Kozármisleny elleni rangadót. Akárcsak akkor, most is jól rajtolt az Orosháza, amelynek ezúttal az újonc, Zavaczki Boglárka volt a vezére. Nagyon sült az irányító keze, a tizedik percben 7-5-re vezettek a hazaiak. A vendégek közül az ONKC kapujára a góllövőlistát vezető Pődör Rebeka volt a legveszélyesebb, az irányító feladta a leckét a védelemnek. Sokszor csak kiállítást érő szabálytalanságokkal sikerült csak megállítani. A játékrész közepén fordítottak a Vas megyeiek, a 15. percben 10-8-nál Morva Zoltán időkéréssel igyekezett megállítani a vendégek lendületét. A taktikai szünet után is maradt a hátrány, de a félidő végén egy jó hajrával zárkóztak Vörös Bettináék, 17-16.

A fordulás után is tartott a lendület, a 34. percben Ludvig Krisztina találatát követően ismét hazai előnyt mutatott az eredményjelző. Ennek nem sokáig örülhettek a szurkolók, szoros csata volt a pályán, hol az egyik, hol a másik gárda járt előrébb. A 47. percben Pődör Rebeka találatával hosszabb időszak után két találattal álltak jobban a szombathelyiek, de erre zsinórban három góllal válaszolt az Orosháza, 28-27. Innen már nem is adta ki a kezéből a kezdeményezést az ONKC. Egészen az 59. percig tudott reagálni a vendég alakulat, Iván Emese szerezte a mérkőzés utolsó gólját, amivel 32-31-re győzött az Oxxo Energy Orosháza.

– A kettősséget, ami jellemző ránk továbbra sem tudjuk levetkőzni. Amikor nagyon jól támadunk, akkor gyengén védekezünk, ha gyengén támadunk, akkor pedig jól védekezünk. Mindenesetre nagyon boldogok vagyunk, mert egy nagyon jó szombathelyi csapatot győztünk le. Remélem, hogy ez a siker ad egy lökést a társaságnak és továbbra is gyűjtjük a pontokat. ​​Köszönjük a szurkolóknak, hogy ezúttal is ennyien eljöttek és támogattak minket – fogalmazott Morva Zoltán.

Oxxo Energy Orosháza – Szombathelyi KKA 32-31 (16-17)

NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 300 néző.

Vezette: Gulybán Olivér, Juhász Dániel.

Orosháza:

Bálint – Ludvig 4, Vörös 5, Zavaczki 11, Ács 1, Kenyeres 1, Bíró. Cserék: Szőke (kapus), Gara 1, Iván 8, Repák, Mikula 1, Baráth, Bedron, Prozlik. Edző: Morva Zoltán.

A Szombathely legjobb góllövői: Pődör 11.

Kiállítások: 14 perc, illetve 6 perc. Hétméteresek: 8/7, illetve 4/3.

Az orosháziak három hazai mérkőzés után, november 18-án, a Kispest otthonában folytatják a bajnokságot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.