- hirdetés -

Különleges program keretében hirdették ki egy rajzpályázat nyerteseit, melynek témája a közösségi közlekedés volt. A vonatokról és buszokról készült rajzok után a gyerekek és szüleik egy igazi kisbuszt is kifesthettek.

A város tanulói számára hirdetett rajzpályázatot Orosháza Város Önkormányzata. A rajzversenyre három korcsoportban – 1-4., 5-8. és 9-12. osztályig – nevezhettek a diákok. Az eredményhirdetésre november 12-én került sor, délelőtt 10 órától egy kisbuszt festhettek ki közösen az érdeklődők.

– Egy TOP projektnek köszönhetően valósult meg a mai buszfestés, mellyel a fenntartható környezetre szeretnénk felhívni a figyelmet, kiemelve a tömegközlekedés használatát. Ezzel kapcsolatban volt egy rajzpályázat is, melynek a mai napon lesz az eredményhirdetése – mondta Magonyné Urbán Zsuzsanna, a GYIÖK ifjúsági referense.

A gyerekek és szüleik nagyon élvezték ezt a rendhagyó alkalmat. A buszra számtalan színes minta és szöveg került. Sokan a kedvenc sorozatukat, filmjüket vették alapul a festés során.

– Nagyon jól érzem magam, két osztálytársammal érkeztem ma ide. Mi nagy Marvel fanok vagyunk. Nagyon szeretjük a Bosszúállókat és azt próbáltuk megjeleníteni a buszon. Vasember, Fekete Özvegy és Thor logóját festettük fel, mivel ezeket könnyebb volt megrajzolni. Ez kisebb-nagyobb sikerrel, de ment is – mondta mosollyal az arcán Rózsavölgyi Anna.

A busz végül hamar megtelt az alkotásokkal, és a rövid szünetben átadták a rajzpályázat nyerteseinek szánt ajándékokat is. A versenynek két különdíjasa volt, Orovecz Boglárka és Szepesi Attila. Az 1-4. osztályosok közül a harmadik helyezett Szikora Bianka lett, majd holtversenyben Nagy Abigél és Kovács Mira másodikok lettek. A következő korcsoport dobogósai Bálint Szabolcs, Orovecz Katica és Abonyi Gábor voltak. Végül a legidősebbek közül Papp Róbert, Pásztor Zea és Stribit Anita kapták meg nyereményünket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.