- hirdetés -

A 15 éves orosházi kapus a közelmúltban az első osztályú Budapest Honvéd felnőtt futballcsapatával edzett, saját korosztályában pedig a magyar válogatott kapuját védte. Pályafutása hamarosan újabb mérföldkőhöz ér.

Az Orosházi MTK-ULE kötelékében sajátította el a labdarúgás alapjait. Jelenleg a Budapest Honvéd akadémiáján pallérozódik. Lapunknak elmondta, egyesülete vezetőinek bizalmát élvezve bemutatkozhatott az U19-es kiemelt bajnokságban, ahol kezdőként védhetett a DVTK ellen 3:0 arányban megnyert mérkőzésen. Ezzel országos rekordként először debütálhatott 15 éves játékos az U19-es korosztályban.

Ákos az NBI-es játékosokkal edzett (fotó: Budapest Honvéd FC Facebook)

– A mindennapi sikereim közé sorolom azt is, hogy egyre többször kapok lehetőséget védeni a Honvéd első csapatának edzésein. A felnőtt kerettel együtt edzeni nagyon nagy büszkeség! Amikor legelőször szóltak az edzőim egy ilyen lehetőségről, az örömöm mellett nagyon izgultam is. A csapat tagjai látva teljesítményemet, valamint a küzdeni és tanulni akarásomat, fokozatosan fogadtak be – emelte ki.

Tompa Ákos rendre címeres mezben is pályára lép. Az U16-os válogatott legutóbbi összetartása október 30. és november 2. között volt Telkiben. Hazánk fiataljai Fehéroroszország ellen 2:2-es döntetlent, majd a visszavágón 3:1 arányú győzelmet könyveltek el. – Az utóbbi időben ezek a kihívások egyre magabiztosabbá tettek, azonban tisztában vagyok vele, még bőven van tanulnivalóm a további céljaim eléréséhez. Az év utolsó hónapjai még számomra is tartogatnak meglepetéseket, kihívásokat, de ezek még szervezés alatt állnak – tette hozzá.

Az öröm és az izgalom érzése keveredett benne a lehetőség kapcsán (fotó: Budapest Honvéd FC Facebook)

Korábban megírtuk, Ákos Buza Barnabás szakmai vezető invitálására csatlakozott ovifoci keretein belül az OMTK-ULE egyesületéhez. Az alapokat itt sajátította el, először mezőnyjátékosként, majd a kapuban találta meg az ideális posztot. Tehetségére hamar felfigyeltek. Az orosházi hálóőr a 2019/2020-as szezonban csatlakozott a Magyar Futball Akadémiához, vagyis a Budapest Honvéd FC utánpótlás-nevelő bázisához. Az itt dolgozó szakemberek célja tehetséges játékosok képzése a felnőtt keretnek. Tompa Ákos csapata jelenleg a 9. helyen áll a tabellán, legközelebb november 12-én az MLSZ országos U16 kiemelt csoportjának 10. fordulójában a második helyezett Ferencvárosi TC ellen lép pályára.

kiemelt fotó: Budapest Honvéd FC Facebook

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.