- hirdetés -

Pár másodpercen múlt csak az orosházi női kézilabdacsapat győzelme a jó erőkből álló Kozármisleny ellen. A mérkőzés előtt aláírták volna ez egy pontot az ONKC tagjai, a végén mégis csalódottan hagyták el a pályát, Morva Zoltán mégsem volt elégedetlen játékosaival.

Rangadóhoz méltó hangulat fogadta a csapatokat az Eötvös-csarnokban szombaton este, az orosházi B-közép mellett Baranyából is érkeztek drukkerek. A találkozó elején a hazai szurkolók örülhettek jobban, nagyon jól kezdtek Vörös Bettináék, tíz perc játék után 7-2 állt az eredményjelzőn. A lövések pontosságával mind a két csapatnak meggyűlt a baja, orosházi oldalon nagy szerepe volt ebben az egész meccsen jól teljesítő hálóőrnek, Bálint Annának is. A védelmek domináltak főleg, a szünetig is őrizte négygólos előnyét az ONKC.

A második félidő is jól indult, az újonc Zavaczki Boglárka góljával már hat góllal járt előrébb a hazai gárda. A folytatásban is sok hibával játszottak a csapatok, de hét perccel a vége előtt még mindig öt góllal vezettek az orosháziak, 19-14. A végjátékban többször megremegett a kék mezesek keze, míg a mislenyiek folyamatosan zárkóztak. Az 59. percben kétgólos előnyben egy fault után összecsuklott Vörös Bettina az ellenfél térfelének a közepén, az orosháziak megálltak, a síp néma maradt, a lelátó felháborodott, míg Lengyel Leonetta értékesítette a ziccerét. A lefújásig pedig kihasználva az újabb hibát kiegyenlített a vendégcsapat, így 20-20-as döntetlennel zárult az összecsapás.

– Ez végre egy igazi rangadó volt és nem csak a nevében, mint a SZISE ellen volt – kezdte nyilatkozatát Morva Zoltán. – Azt kaptuk, amire készültünk. Mind a két csapat rendkívül jól védekezett. Úgy gondolom, hogy 58 percig nem lehetett okunk a panaszra támadásban, a végén a nyitott védekezés és az emberhátrány elbizonytalanított minket. Sok butaságot csináltunk, ami sajnos egy pontba került, de azt mondtam a lányoknak, ha ezzel a tűzzel és akarással fogunk a továbbiakban is játszani, akkor nagyon szép eredményeket tudunk elérni – fogalmazott az edző, kiemelten megköszönve a szurkolók támogatását.

Oxxo Energy Orosháza – Kozármisleny SE 20-20 (12-8)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 150 néző.
Vezette: Csuka Pál, Kocsis Olivér.
Orosháza:
Bálint – Ludvig 2, Vörös 2, Zavaczki 3, Ács 3, Kenyeres 5, Bíró 2. Cserék: Szőke (kapus), Iván 2, Mikula 1, Gara, Baráth, Prozlik, Bedron, Repák. Edző: Morva Zoltán.
A Kozármisleny legjobb góllövői: Scheffer 6, Lengyel 4.
Kiállítások: 10 perc, illetve 12 perc. Hétméteresek: 3/1, illetve 3/2.

November 12-én a Szombathely érkezik Orosházára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.