- hirdetés -

Az energiaválság hatással van a helyi sportegyesületek működésére is. Több önkormányzati tulajdonú ingatlant is bezárnak télire, ahol az egyesületek működtek. Spórolnak a labdarúgók és a kézilabdázók is.

Az október végi testületi ülésen döntöttek arról, hogy a begyűrűző energiaválság miatt bezár a többek között a bogárzói lóversenypálya, ahogy a rákóczitelepi sporttelep, november 27-től egészen jövő tavaszig a Mátrai Stadionban sem rendeznek labdarúgó-mérkőzéseket. Helyette a gyopárosi sportkomplexumban lesznek az edzések és a bajnokik, a lehető legszükségesebb villanyhasználat mellett. Sötétedés után már meccseket nem rendez az OMTK-ULE, illetve csak egyetlen irodát fűtenek a telepen klímával.

Odafigyel a kiadásaira az Orosházi Női Kézilabda Club is, a legjelentősebb költségük a terembérlet, valamint az utazás. Az elnök, Dancsó Attila elmondta, hogy igyekeznek racionalizálni, ezzel kapcsolatban folyamatos az egyeztetés a Magyar Kézilabda Szövetséggel is. Az elnök elárulta, már több elképzelés is született, hogyan tudnak spórolni. Felmerült az edzések számának csökkentése, illetve az is, hogy a csapatok fél-fél pályán dolgoznak egy időben.

A művelődési központban továbbra is tarthatnak foglalkozásokat a helyi táncegyesületek, akik bérleti díjat és a felmerülő rezsiköltségeket is fizetik. Az Eötvös-csarnok a Szeged-Csanád Egyházmegye tájékoztatása alapján továbbra is nyitva lesz. A Pacsirta utcai tornaszobát az Evangélikus Egyházközség üzemelteti, itt az Orosházi Birkózó Egyesület tart edzéseket, ez a helyiség sem zár be. A Tó utcai teniszpályán felmerülő költségeket az ingatlant használó Orosháza Városi Tenisz Klub megtéríti, így ezt is továbbra is használhatják a sportolók.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.