- hirdetés -

Az orosházi csapat vesztett állásból fordította meg a mérkőzést.

A 11. fordulót rendezték meg a hétvégén a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban. A listavezető, százszázalékos Orosháza fogadta a sereghajtó, pont nélküli Jaminát. A mérkőzés nagy részében az orosházi csapat mezőnyfölényben futballozott, sok helyzetet dolgozott ki, de rendre elhibázta. A hajrában az emberelőnyben játszó ULE megfordította a találkozót.

Orosházi MTK-ULE – Jamina SE   2 – 1     (0 – 0)

Orosháza, 110 néző. Vezette: Jakab József (Baranya Tamás, Nagy Gábor)

Orosháza: Marunák – Kasuba, Szabó Ákos, Harangozó, Darida, Vincze A., Fehér, Papp M. (Csőke), Endrefalvi (Valach), Miszlai, Selmeczy. Edző: Buza Barnabás.

Jamina: Démusz – Horváth M., Kardos T., Okos, Fülöp (Kurta), Szaszák, Kovács I., Ökrös, Villám, Németh, Bencsik Cs. Edző: Pozsár Gábor.

Gólszerzők: Miszlai (73.), Szabó Á. (96.), ill. Ökrös (49.).

 Kiállítva: Ökrös (76.)

Miszlai (pirosban) szerezte csapatunk egyenlítő gólját (fotó: Bohus Krisztián)

Nagy lendülettel kezdte a mérkőzést az OMTK-ULE. Az 1. percben Miszlai labdáját Vincze lőtte éles szögből a kapusba. A 3. percben Endrefalvi fejelt közelről mellé. A 10. percben kiszabadult a nyomás alól a Jamina és egy szöglet után Ökrös a felső kapufára fejelt. A 16. percben kezezést láttak a hazai játékosok a vendégek 16-osán belül, a játékvezető nem fújt a sípjába. Szinte percenként kerültek helyzetbe az orosházi támadók. A 17. percben Endrefalvi lövését követően a kapusról kipattanó labdát Miszlai vágta közelről az égbe. A 22. percben Harangozó jobb oldali beadását Endrefalvi fejelte mellé. Egy váratlan kontra végén Darida mentett a döntő pillanatban. A 32. percben Endrefalvi lövését védte bravúrral Démusz kapus. A 44. percben Harangozó lőtt két lépésről kapura, a vendégek portása ismét hárított.

A második játékrészt góllal kezdte a jaminai együttes. Ökrös 22 méteres szabadrúgása vágódott a jobb felső sarokba, 0-1. Ezután tovább folytatódott a kiszorítós játék. Az 52. percben Kasuba lövését, majd egy perccel később Vincze fejesét védte Démusz, aki a mérkőzés legjobbjának bizonyult. A 73. percben érett góllá a hatalmas orosházi nyomás. Kasuba gurította vissza a labdát az alapvonalról és az érkező Miszlai közelről passzolt a bal alsó sarokba, 1-1. A 76. percben a vendégek részéről Ökrös begyűjtötte második sárga lapját, majd a pirosat. A 78. percben Endrefalvi tört kapura, már a 16-oson belül járt, amikor a védője „földre vitte”, a játékvezető továbbot intett. Az esetnél az orosházi játékos olyan szerencsétlenül ért földet, hogy rövid időre elvesztette az eszméletét, mentőt kellett hívni. A találkozó 7 perc szünet után folytatódott. A 92. percben Kasuba három lépésről lőtt a kapusba. A 94. percben egy keresztlabdát a hosszú oldalon érkező Szabó Ákos fejelte az ellenkező sarokba, 2-1. Az orosházi csapat teljesen megérdemelten fordította maga javára a mérkőzést és tizenegyedik alkalommal gyűjtötte be a három pontot.

Vincze (pirosban) sokat tett a győzelemért (fotó: Bohus Krisztián)

Buza Barnabás: Sok-sok helyzetet alakítottunk ki az első félidőben, de nem akart megszületni a vezető gól. A második félidő elején váratlanul gólt kaptunk, de nem fogta meg a csapatot. Ha a végén is, de itthon tartottuk a három pontot. Köszönöm, hogy ilyen gyorsan mindenki Endrefalvi Erik segítségére sietett!

Az OMTK-ULE november 5-én, 13.30 órakor Medgyesbodzáson lép pályára.

Képek: Bohus Krisztián

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.