- hirdetés -

Péntek délután több érdekes kézműves program is várt a gyerekekre és szüleikre, akik előbb a Justh Zsigmond Városi Könyvtár gyermekkönyvtárában csatlakozhattak az őszi játszóházhoz, majd a Petőfi Művelődési Központ programján festhettek halloweeni tököt.

A gyermekkönyvtár játszóházai, kézműves foglalkozásai már hosszú évekre, évtizedekre nyúlnak vissza. A program szervezője, Hagymásiné Lazanyecz Anikó elmondta, hogy nyáron egy hosszabb szakasz is szokott lenni ezekből a foglalkozásokból, de minden évszakban igyekeznek kitalálni valamit a gyerekeknek, amivel kikapcsolódhatnak.

– Az idén is különböző technikákat valósítunk meg, kulcstartókat varrunk, papírból mozgó díszeket készítünk és faleveleket is felhasználunk ahhoz, hogy minél jobban visszaidézzük az őszi évszak jellegzetességeit. Szerencsére sokan szoktak érdeklődni a program iránt, a gyerekek örömmel próbálják ki a kézműves lehetőségeket – foglalta össze a gyermekkönyvtáros.

Mint mondta, idén nem ez volt az utolsó alkalom, télen is készülnek hasonló foglalkozással és az évszakhoz kapcsolódó kézműves különlegességekkel. Az érdeklődő gyerekek és szüleik útja ezt követően egy emelettel lejjebb vezetett a Petőfi Művelődési Központban, ahol tökfestéssel várták őket.

Mikli Hanna, a művelődési központ kulturális szervezője elmondta, hogy gyakran tartanak kézműves foglalkozásokat a gyerekeknek, melyben legtöbbször a Nagycsaládosok Egyesülete van segítségükre. Ennek a programnak már a tavalyi évben nagy sikere volt és már hetekkel ezelőtt érdeklődtek a szülők arról, hogy vajon idén megrendezik-e.

– Reméljük, hogy jövőre is folytatódhat a hagyomány, hiszen ezúttal is nagy volt az érdeklődés, az ecsetet, a festéket, a tököket nem kellett magukkal hozniuk, ezeket mind biztosítottuk az érdeklődőknek, illetve ezúttal két időpontban tartottuk a festéseket, így aki még nem ért ide 16 óra után, később ugyanúgy részt vehetett a festésben – tette hozzá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.