- hirdetés -

Az Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvodája három éve mint bázisintézmény működik. Olyan egyedi és gyermekközpontú pedagógiai gyakorlatokkal, szakmai innovációkkal rendelkezik, amely más intézmények számára is példaértékű. Október 26-án Bellák Anikó mesterpedagógus mutatta be a bázisintézményi programjukat a többi pedagógus számára.

Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvodájában évek óta jó gyakorlatokkal, helyszíni tapasztalatszerzéssel, szakmai konzultációval gazdagítják az intézmények módszertani kultúráját, melynek célja, hogy minél több óvoda pedagógussal megismertessék ezeket.

Október 26-án az Ifjúság utcai telephelyen Bellák Anikó „Számolási készség kreatív fejlesztése” címmel mutatta be a bázisintézmény programját egy szakmai műhelymunka keretében. A résztvevők bepillantást nyertek a gyermekcsoportok életében folyó fejlesztő tevékenységekbe, melynek fő célja az volt, hogy kipróbálják és megtapasztalják a matematikai tapasztalatszerzés újszerű módszereit. A szemléletváltásnak köszönhetően pedig sokkal eseménydúsabbak, játékosabbak lettek a számokkal való gyakorlatok a fiatalok számára.

– A gyermekek saját élményű, játékos, komplex tapasztalatszerzésen keresztül, valódi és használható tudásra tesznek szert. Cselekvés közben ismerhetik meg a külső valóságot, szerezhetnek matematikai tartalmú ismereteket, hogy egy mindennapokban is alkalmazható tudást szerezzenek – mondta Zanóczné Markovics Szilvia intézményvezető-helyettes.

A bemutató foglalkozás után szakmai beszélgetés keretében beszélgettek a résztvevő pedagógusok az óvodai képességek hatékony fejlesztésének további lehetőségeiről.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.