- hirdetés -

A Szeged és Hódmezővásárhely közötti, 30 percenként induló Tram Train szolgáltatással összefüggésben október 29-től új menetrend szerint közlekednek az autóbuszjáratok számos vonalon Csongrád-Csanád és Békés megyékben.

A menetrendi változások miatt a Szentes, Mindszent, Székkutas és Békéssámson, valamint Hódmezővásárhely között közlekedő autóbuszok jellemzően ütemes menetrend szerint indulnak és Hódmezővásárhelyen az autóbusz-állomás melletti Kálvin János téri Tram Train megállóhelyen 5-9 perces átszállási idővel biztosítják a csatlakozást a Szeged fele/felől közlekedő Tram Train járatokhoz. Szeged és Hódmezővásárhely között az autóbusz és Tram Train járatok napközben együttesen 15 percenként indulnak.

Tanítási napokon a Hódmezővásárhelyről a reggel 6:15 és 7:00 közötti időszakban a Tram Train járatokban 5 percenként van Szegedre eljutási lehetőség. Szentesről Mindszenten, illetve Barattyoson át Hódmezővásárhely érintésével Szegedre vasútvillamosra történő átszállással, valamint egyes autóbuszjáratokkal közvetlenül is lehet utazni. A hétvégi időszakban a Tram Trainhez csatlakoztatva új éjszakai járatok is közlekednek Hódmezővásárhely – Mindszent – Szentes és Hódmezővásárhely – Székkutas viszonylatokban, bővítve ezzel az eljutási lehetőségeket.

Megmutatjuk, hogy melyek azok a viszonylatok, ahol Orosházát is érintik a változtatások.

Érintett vonalak: 1374, 1441 és 1486

A Szeged – Hódmezővásárhely – Székkutas – Orosháza – Békéscsaba viszonylaton közlekedő járatok indulási és érkezési időpontjai kismértékben módosulnak, illetve egyes járatok Szeged és Hódmezővásárhely között több megállóhelyen is megállnak (például Szeged, Brüsszeli körút, Hódmezővásárhely, Kishomok)

Hódmezővásárhely – Székkutas – Orosháza
Érintett vonal: 5160

Az új menetrend szerint a viszonylaton közlekedő autóbuszok munkanapokon jellemzően óránként, egyenletes elosztás szerint indulnak. Az autóbuszjáratok mindkét irányba 6-9 perces csatlakozási idővel biztosítanak átszállási lehetőséget a Tram Trainre. Csúcsidőszakban Hódmezővásárhelyről naponta 12:45-kor Székkutason át Orosházára, illetve Orosházáról 15:45-kor és 18:25-kor Hódmezővásárhelyre új járatok közlekednek.

Hódmezővásárhely – Erzsébet – Békéssámson – Tótkomlós – Orosháza
Érintett vonalak: 4953, 4960 és 5165

Jelentősen módosul a Hódmezővásárhelytől keletre elhelyezkedő térség menetrendje azzal, hogy több, rövidebb viszonylaton közlekedő járat összevonásával munkanapokon új, kétórás alapütemű menetrendet alakítottak ki a Hódmezővásárhely – Békéssámson – Tótkomlós – Orosháza útvonalon.

– Az Orosházáig közlekedő járatok 9-18 perces csatlakozási idővel biztosítanak átszállási lehetőséget a Békéscsaba irányába közlekedő vonatokra, továbbá Tótkomlóson is javulnak a csatlakozási lehetőségek az autóbuszok és a vonatok között, lényegesen könnyebbé válnak így a térségben élők utazási lehetőségei – írta közleményében a Volánbusz, melynek honlapján ide kattintva tudhatnak meg még több információt a járatokkal, valamint a menetjeggyel és bérlettel történő utazásokról.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.