- hirdetés -

Hazai pályán szenvedte el újabb vereségét az orosházi női kézilabdacsapat. A szünetben még szorosan alakult az eredmény a BL-győztesekkel felálló SZISE ellen, de a második félidőben teljesen megállt az ONKC játéka, aminek köszönhetően sima vereséggel zárult a találkozó.

Pedig a mérkőzés jól indult, Kenyeres Barabara három góljával nyitottak az orosháziak, igaz ebben a szakaszban is sok ziccer kimaradt, így nyolc perc játék után három-négygólos vezetés helyett csak 3-2-re vezettek a rózsaszín mezesek. Ezt követően egymásnak adták a felek az előnyt, a 15. percben kért először időt Morva Zoltán, de ezt követően Soós Viktória góljáva 7-5-re a fővárosiak álltak jobban. Ekkor küldte a hazai mester Baráth Bertát, aki egy hatalmas kapufás bombával iratkozott fel a góllövőlistára, majd egy támadással később az egalizálást is megszerezte a fiatal átlövő. Ugyan több esély is volt arra, hogy átvegyék a fórt Vörös Bettináék, de ez nem sikerült, így a szünetben 12-11-re a SZISE vezetett.

A fordulás után a 34. percben Iván Emese lőtte az első hazai gólt, ezt követően csak a 45. percben sikerült bevenni a jól védő Rutka-Győrffy kapuját. Ez alatt könnyedén növelte előnyét a vendégcsapat, majd tartotta a hat-hétgólos különbséget. A lefújásnál 25-19 állt az eredményjelzőn, megérdemelt győzelmet arattak a fővárosiak. Morva Zoltán a lefújás után csalódottan értékelt.

– Ez a mérkőzés csak a nevében volt rangadó. A vendégek felmosták velünk a pályát, igaz a végeredményt sikerült kozmetikázni. Az első félidő még értékelhető, a folytatásban viszont kritikán aluli teljesítményt nyújtottunk. Kapusaink betliztek, ahogy szélsőink is. Rengeteg ziccer maradt ki, ami nem fér bele egy ilyen meccsen – fogalmazott az edző.

Oxxo Energy Orosháza – Szent István SE 19-25 (11-12)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 250 néző.
Vezette: Dulai Ádám, Pisák Bence.
Orosháza:

Bálint – Ludvig, Vörös 3, Kenyeres 3, Mikula 1, Iván 3, Bíró 1. Cserék: Szőke, Cseh (kapusok), Baráth 5, Gara, Ács 2, Prozlik, Bedron, Jáhn 1, Repák. Edző: Morva Zoltán.
A SZISE legjobb góllövői: Aron 8.
Kiállítások: 12 perc, illetve 12 perc. Hétméteresek: 2/1, illetve 8/6.

Most egy hét szünet következik, majd a nyolcadik fordulóban ismét hazai pályán játszik az Oxxo Energy Orosháza. Az ellenfél a Kozármisleny lesz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.