- hirdetés -

Közel húsz kerékpáros gyűlt össze kedden délután két órakor az orosházi szelfipontnál. Két biciklis csapat kovácsolódott össze azzal a céllal, hogy együtt fedezzék fel a monori tanyák világát.

A Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Egészségfejlesztési Irodája (EFI) többféle módon igyekszik mozgásra ösztönözni az orosháziakat. A lehetőségek között találjuk az ingyenes, csoportos edzéseket, köztük Furákné Szabovik Renáta gerinctornáját, Csikósné Csoh Anita súlyzós, alakformáló edzését, valamint Németh-Csiki Rebeka zenés kritikus részek tornaóráját is, de ezekre leginkább a fiatalabb korosztály tagjai jelentkeznek. A tapasztalat viszont azt mutatja és mutatta már korábban is, hogy az igény az idősebbek részéről ugyanúgy megvan a mozgásra. Ennek kielégítésére szervezte meg az elmúlt időszakban az EFI túra- és nordic walking csapatát, idén pedig megalakult az iroda kerékpáros közössége is.

– A Négy Évszak Kerékpárklubunk tagjai hétvégente ültek a kerékpárnyergekbe, egy-egy alkalommal körülbelül 30-40 kilométert tekertünk le, összesen négyszer. Rendszerint bő 15 fővel indultunk útnak – mesélte Szpisjak Brigitta, irodavezető, rekreációszervező-egészségfejlesztő. – Az egyik biciklitúrán felmerült az ötlet, hogy a négy hosszabb táv mellé szervezzünk még hat rövidebb túrát is. Ezeket hétköznapokra tettük, és leginkább városon belüli célpontokat jelöltünk meg, olyanokat, amik oda-vissza beleférnek a 20 kilométerbe.

A Négy Évszak Kerékpárklub idei utolsó hosszú kirándulása a hétvégén volt, és a rövidebb túrák közül is ez az október 18-ai volt a záró. Jövő tavasszal várják a régi és új jelentkezőket.

A keddi napon az idő tökéletes volt a kikapcsolódáshoz, ragyogó napsütésben és szélcsendben tekert a csapat a monori tanyák irányába. De nemcsak az EFI klubjának tagjai sorakoztak fel a „rajtvonalnál”, hanem a szeptemberben alakult Szenior Kerékpáros Csapat aktív képviselői is. A nyugdíjasokból álló közösséget Bozók Sándorné Irénke vezeti.

– Összefogtunk, hogy még többen tudjuk együtt élvezni a kerékpározás örömét és a jó társaságot. A mi csapatunk tagjai, azaz a szeniorok heti kétszer kelnek útra, kedden és pénteken 14 órakor pattanunk nyeregbe, és járjuk körbe a várost, Gyopárost, Rákóczitelepet. Azért a korai indulást célozzuk meg, hogy még sötétedés előtt hazaérjünk, és hogy lehetőségünk legyen meglátni a táj és a környezet szépségeit. Nyitott szemmel járunk, és ha valami különlegessel találjuk szembe magunkat, nem sajnáljuk az időt a megállásra. A mi csapatunkat a szeretet, az összetartás, a sok mosoly és nevetés jellemzi. Nagyon jól érezzük magunkat együtt – fogalmazott Bozók Sándorné Irénke.

A Szenior Kerékpáros Csapat várja köreibe a kerékpározni vágyókat. A kor nem számít, csak a lelkesedés! A csatlakozási lehetőségről érdeklődni a Facebookon Irenke Bozoknál lehet.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.