- hirdetés -

Egy hete tartották Hajdúszoboszlón a Miss Hungary országos szépségverseny fotótáborát. Ide már csak azt a 25 lányt hívták meg, akiket az előzsűrizésen kiválasztották, és akik így biztosan ott lesznek a december 3–ai döntőben. A legjobbak közt van a 22 éves orosházi lány, Mike Cintia is.

Milyen volt a múlt heted? Sok új élménnyel gazdagodtál?

– Még a vártnál is többel. Nem voltam még hasonló versenyen, sőt, hasonló fotózáson sem, úgyhogy nekem szinte minden új volt. Néhány portfólió készült már rólam korábban, de ennyi. Úgy érzem, most jött el az én időm, most értem meg igazán erre a munkára.

Miért? Korábban mi kötött le? Mi volt igazán fontos az életedben?

– A kézilabda, az volt az első éveken keresztül. Jól is ment, nagyon, Orosháza után Debrecenbe, majd Balatonboglárra kerültem, ahol a magyar nemzeti női kézilabda válogatott korosztályos játékosaként bizonyíthattam. Sajnos aztán egy térdsérülés miatt sokszor kényszerültem kispadra, a fizikai fájdalom mellett ez lelkileg is megviselt, úgyhogy feladtam az ezzel kapcsolatos jövőbeli terveimet. Még egy darabig játszottam, egy-egy évet Szegeden, Mezőtúron, majd Hódmezővásárhelyen töltöttem. Aztán visszatértem Mezőtúrra, itt ért véget a kézis karrierem. Akkor nagyon sajnáltam, de ma már tudom, minden okkal történik.

Szóval azt mondod, jó, hogy így alakult?

– Legalábbis én így állok hozzá az élethez. Most kisállatokkal foglalkozom, befogadó, szerető családot keresek a tündéri, ártatlan, árva kis teremtéseknek. Mellette készülök az emelt szintű testnevelés érettségire. Jövőre szeretnék főiskolára jelentkezni, az a vágyam, hogy tanító legyek. Nagyon szeretem a gyerekeket, örömmel tölteném a nevelésükkel, tanításukkal a hétköznapjaimat.

Addig pedig, míg meglesz a diploma, lesz időd foglalkozni a modellkedéssel.

– Igen, most ez áll a középpontban. A Miss Hungary az első versenyem, nagyon boldog voltam, mikor bekerültem az első huszonötbe. Rengeteg szép lány volt a budapesti előzsűrizésen, az idei döntő a szakmai szemek szerint is nagyon erős. Az október 10-e és 14-e közötti hajdúszoboszlói fotótábort hihetetlenül élveztem. Kemény meló volt, de egyben hatalmas öröm és gazdag tapasztalás is. Reggeli után várt minket a sminkes és a fodrász, aztán egész nap csak fotózkodtunk a különféle helyszíneken és szettekben. Remek csapattal dolgoztunk együtt, a fényképészek és a videósok is profik voltak, akárcsak azok a szakemberek, akik a szépségünkért feleltek. Fantasztikus volt a hangulat, a közösség, több barátot is szereztem a lányok körében, akikkel napi szinten tartjuk a kapcsolatot. Ketten a napokban utaztak ki Isztambulba a Miss Eurasia versenyre, nagyon szurkolok nekik.

Ezek szerint te tényleg élvezed ezt a munkát, a hercegnőszerepet?

– Nagyon. Kiskoromban én voltam apuci kicsi lánya, tényleg úgy bántak velem a szüleim, mint egy igazi hercegnővel. Aztán a sport miatt változott a helyzet, ott keménynek és határozottnak kellett lenni, és persze szükség volt a megfelelő fizikumra is. Amikor komoly szinten játszottam, kétszer akkora volt a karom, mint most, az a külső nem is illett volna egy ilyen versenyhez, ahol magas sarkúban és miniszoknyában vagy fürdőruhában kell vonulni. Abban az időben napi két edzésem volt, most heti háromszor megyek le kondizni, de inkább csak szálkásítok.

Amellett, hogy a döntőben vagy, a múlt heti fotótáborban megkaptad a legszebb lábért járó különdíjat is. Hogyan történt ez?

– A második napon tartottak egy Miss Bikini versenyt, ahol bekerültem a top 5-be. Már ez is hatalmas öröm volt a számomra, aztán mikor megtudtam, hogy különdíjas vagyok…nehéz leírni azt a boldogságot. A térdsérülésem miatt nehezebben edzem lábra, nagyon vigyáznom kell, nehogy túlerőltessem magam, mert az sajnos meglátszik. De szerencsére tudom, mi a határ, így ez nem befolyásolta a zsűrit a döntésében.

December 3-án itt a döntő. Izgulunk majd érted! Addig is egy kérdés a hölgyolvasóink számára: te mire esküszöl, mik azok a lépések, amelyek nélkül ne lépjünk ki az ajtón?

– Szerintem a jó megjelenésre nincs tuti recept. A legfontosabb a kisugárzás, az, hogy jól érezd magad a bőrödben, és hogy önmagad legyél. Ez a kulcs, ettől fognak szépnek látni az emberek. Azt mondom, ne másnak akarj megfelelni, csakis magadnak! Így lehetsz igazán boldog.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.