- hirdetés -

Hagyományos őszi szezonzáró eseményét, a Vári László Emlékversenyt rendezte meg október 16-án az Orosháza Városi Tenisz Klub (OVTK) csapata. A Tó utcai pályán tartott rendezvényre a sportágat versenyszerűen és hobbiszinten űző párosok jelentkezését is várták.

Németh István, az egyesület vezetőedzője elmondta, hogy az esemény névadója, Vári László volt az, aki 1980-as évek elején Orosházán újra fellendítette a sportágat. Ő egy nyugdíjas pedagógus volt, aki még kézzel húrozta a teniszütőket, munkája és elhivatottsága pedig hatalmas jelentőséggel bírt. Akkoriban egy szűkebb réteg kezdett el teniszezni, főleg testnevelő tanárok, különböző cégek vezetői és képviselői. Ezt követően kezdődhetett meg az utánpótlás oktatása Varga Zoltán, Borsi Vince és Baranyi János vezetésével.

– Minden évben megrendezzük ezt a baráti tornát Laci bácsi emlékére és örömmel tapasztaltuk, hogy még soha korábban nem voltunk ilyen sokan a versenyen, mint most. Jelenleg 11 páros van, akik az igazolt versenyzőket képviselik, az országos bajnokságok valamelyikében játszanak és 9 páros, akik pedig szabadidős sportként űzik a teniszt. Így alakult ki az összesen 20 páros, akiket A- és B-ligába osztottunk be, a mérkőzések párhuzamosan zajlottak a nap folyamán a három pályánkon – sorolta a vezetőedző.

11 páros vett részt az A-liga, míg 9 a B-liga küzdelmein (Fotó: egyesület)

Végül egy közös bográcsozással és az érmek, díjak kiosztásával zárták a napot. Németh István hozzátette, hogy versenyt ugyan már nem rendeznek, de az edzések nem állnak meg. Ők abban bíznak, hogy a télen kevésbé lesz fagyos a hőmérséklet, hiszen addig a pályák is nyitva tarthatnak. A vezetőedző elégedetten tekintett vissza a 2022-es szezonra, mind a játékosok egyéni teljesítményét, mind a csapatok szereplését illetően. Utóbbi kategóriában az OB3-as bajnokságban induló gárda éppen csak lemaradt a dobogóról.

A pontszámok tekintetében ugyanannyinál álltak meg, mint a későbbi ezüstérmesek, a körbeverések azonban ezúttal nem nekik kedveztek. A megyei csapat is becsülettel helytállt, többek között csapatkapitányuknak, Juhos Tamásnak köszönhetően, aki nagyon lelkiismeretesen szedte össze az együttes tagjait. Az a bajnokság hivatalosan még nem ért véget, de jó esélyük van arra, hogy felállhassanak a dobogóra.

A Vári László Emlékverseny végeredménye:
A-liga:

1. Rétes Zoltán – Fejes Ádám
2. Németh István – ifj. Németh István
3. Baudermann Attila – Bagosi Zsolt
3. Dán Zsolt – Hotorán Gergely

B-liga:
1. Bárdos Balázs – Szilasi Dávid
2. Bolla Zsolt – Major Hajnalka
3. Varga Szabolcs – Sisák Csaba
3. Nagyházi Sándor – Fekete Gyula

Legeredményesebb női versenyző: Major Hajnalka
Legeredményesebb női páros: Nagyháziné Szöllősi Katalin – K. Tóthné Ujj Magdolna

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.