- hirdetés -

Évek óta készít dísztárgyakat Szekeres Margit. Már középiskolás kora óta érdekelte őt a kézművesség, az anyagok használata, így úgy döntött fazekasmesternek tanul. A kerámiák készítése mellett az utóbbi időben saját magának és barátainak készít különböző tematikájú díszeket.

Legyen az karácsony, húsvét, vagy a Magyarországon éppen megjelenő halloween. Szekeres Margitnak mindig sikerül a legtöbbet kihoznia az adott ünnepből. Saját és barátai házát is rengeteg általa készített alkotás díszíti, amelyeket munka után készít szabadidejében.

– Mindig is szerettem kézműveskedni, szinte az egész életemnek része volt a kerámia, a fa és a különböző anyagok. Amikor dísztárgyakat készítek, mindig igyekszem olyan dolgokból csinálni ezeket, amelyek már nem lennének használva. Egy régi szekrényből, kifakult párnahuzatból, régi kabátból, a ház körül megmaradt anyagokból is nagyon szép dolgokat lehet készíteni, így nem kell kidobni semmit – hangsúlyozta Margit.

A kézműves kiemelte, nagyon fontos számára, hogy ezek a tárgyak és bútorok új életet kapjanak, hiszen annyi minden kerül a szemétbe a mai világban, amelyből valami gyönyörűt is lehetne alkotni. Falon lévő óráját például egy régi szekrényből és egy öreg bőrkabátból készítette, de a mögötte található hungarocellből készült téglafal is az ő műve. Margit nemcsak díszítő elemeket készít, de saját háza körül is igyekszik mindent maga megoldani. Teraszt épít, bútorokat újít fel, vagy éppen a két kezével húz fel egy garázst az udvaron.

– Szinte mindenben meg lehet látni azt, hogy valami új is készíthető belőle. Legutóbb halloween alkalmából készítettem díszeket, hisz közeleg az október vége. Egy százéves szekrényből, amely már nem volt használható készítettem tökfejeket és Frankenstein, valamint Drakula karakterét. Régi párnahuzatokból pedig dísztököket csináltam – tette hozzá.

Margit számára a kézműveskedés egyet jelent az újrahasznosítással, a kikapcsolódással és azzal, hogy egy elavult tárgyból valami újat készíthet. Ötletek terén sosincs hiány, mindenben meglátja a lehetőséget, valamint az internetről gyűjtött inspirációk alapján készíti el alkotásait.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.