- hirdetés -

Lendületben maradt az orosházi női kézilabdacsapat, különösebb izgalmak nélkül múlta felül soron következő riválisát. Az eddig pont nélküli Kecskemét látogatott október 8-án az Eötvös-csarnokba.

Teljes keretére nem számíthatott Morva Zoltán, mivel betegség miatt Mikula Dóra csak a pálya széléről szurkolhatott csapattársainak. Erre szükségük is volt a játékosoknak, mivel az elszánt kecskemétiek jól kezdték a mérkőzést. Az első tizenöt percben rendre a vendégek vezettek, főként a hazai pontatlan támadásokból fakadó hibákat használták ki. A játékrész derekán kért időt az ONKC mestere, ekkor 6-5-ös hátrányban voltak az orosháziak.

Az egyperces szünet nem hozott nagy változást, a támadások továbbra is pontatlanok voltak, de már az előny a kék mezesek kezében volt. A 25. percben fordult elő először az, hogy két góllal vezetett az ONKC, 11-9-nél Vörös Bettina értékesítette a büntetőt. A félidő hajrája is jobban sikerült az Orosházának, háromgólos fórral vonulhattak az öltözőbe.

A következő harminc perc Bálint Anna védésével, majd a mérkőzésen hibátlanul tüzelő Bíró találatával indult. A 36. percben már 18-12 állt az eredményjelzőn, a Kecskemétnek annyira futotta az erejéből, hogy tartsa ezt a különbséget. A 45. percben ráadásul még nehezebb helyzetbe kerültek a vendégek, miután Radva oldalról letarolta az induló Bíró Petrát, ami miatt piros lap volt a jutalma. A folytatásban hét góllal is meglépett az ONKC, nem forgott veszélyben a győzelem. A végén a fiatalok is lehetőséget kaptak Morva Zoltántól. Az összecsapás végül 28-21-es hazai sikerrel zárult.

– Hallottuk, tudtuk, hogy a Kecskemét mennyire készül ellenünk, az első pontjaikat itt szerették volna megszerezni Orosházán. Szerencsére jól felkészültünk belőlük és sikerült legyőzni őket. Maradt bennem hiányérzet, mivel a támadójátékunk öt forduló után is akadozik, de annak nagyon örülök, hogy a védekezésünk rendkívül stabil – fogalmazott a találkozó után Morva Zoltán.

Oxxo Energy Orosháza – Kecskeméti NKSE 28-21 (14-11)

NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 250 néző.

Vezette: Babidorics Bence, Reszegi Csaba.

Orosháza:

Bálint – Ludvig 4, Vörös 6, Kenyeres 2, Ács 1, Iván 6, Bíró 6. Cserék: Cseh, Szőke (kapusok), Baráth 1, Bedron, Patyi, Gara 1, Repák 1. Edző: Morva Zoltán.

A Kecskemét legjobb góllövője: Szatmári 7.

Kiállítások: 4 perc, illetve 8 perc. Hétméteresek: 6/3, illetve 1/1,

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.