- hirdetés -

Fennállása 120. évfordulóját ünnepli a Vörösmarty Mihály Általános Iskola. Az ünnepi programok már szeptember 30-án délelőtt megkezdődtek, az intézmény osztálytermeibe a diákönkormányzat szervezett bemutatókat, vetélkedőket, különböző kikapcsolódási lehetőségeket és gyermekprogramokat a jeles alkalomból.

Megnyitó ünnepséggel vette kezdetét az idei Vörösmarty Nap, majd egy 120 résztvevős futással folytatódott a program. Az időjárás ugyan nem kedvezett a diákoknak és a tanároknak, így például a drónbemutató az udvar helyett ezúttal a tornateremben valósult meg. Bent az épületben számos lehetőség, kisebb kiállítások vártak az alsó- és felső tagozatos gyerekekre egyaránt.

Vargáné Gyömrei Anita az iskola diákönkormányzatát segítő pedagógusa elmondta, hogy a diákok körében nagy sikere volt a korábbi számítógépek gyűjteményének, hiszen a mostani általános iskolások már aligha találkozhattak régi Commodore gépekkel. Szintén az egyik legkedveltebb célpontnak számított a természettudományi előadó, azaz a 115. terem, ahol iskolatörténeti kiállításra invitálták diáktársaikat. Az időutazás során régi fotókkal, oklevelekkel, iskolai füzetekkel, egyéb taneszközökkel találkozhattak.

– Készítettünk az évforduló alkalmából egy ehhez kapcsolódó szelfihátteret is, ott lehet fotózkodni, de nagyon jó társasjátékokat, logikai játékokat is hoztak be a kollégák. Az egyik személyes kedvencünk a Ki van a képen? játék, mely során különböző snapchates képek mögé bújtak be a tanárok és tanárnők, a diákoknak pedig fel kellett őket ismerniük. A kézműveseknek is hagytunk teret, így például origami és qulling foglalkozásokat is rendeztünk – mesélte Vargáné Gyömrei Anita.

Ezen kívül a zenét, az aerobikot és az autómodelleket kedvelők sem unatkozhattak, a gyerekek lényegében teremről teremre jártak és próbálták ki az újdonságokat. Az ünnepi programsorozat ezzel még nem ért véget, szeptember 30-án este 18 órától egy jubileumi gálaműsorral készülnek, ahol fellépnek az iskola egykori és jelenlegi tanítványai is, október 1-én, délelőtt pedig a családokat, öregdiákokat vagy csak szimplán találkozni vágyókat várják tárt kapukkal.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.