- hirdetés -

Kedves ünnepséget szervezett az Egységes Szociális Központ az idősek napja alkalmából. Az intézmény nyugdíjas ellátottjait és az ESZK nyugdíjba vonult dolgozóit köszöntötték.

Zsúfolásig megtelt a szentetornyai lakodalmas ház nagyterme csütörtök délelőtt. Az Idősek Napja alkalmából szervezett ünnepségen együtt ültek a fehér asztal mellé az intézmény nyugdíjba vonult dolgozói és az ESZK négy idősek klubjának ellátottjai. Elsőként városunk polgármestere köszöntötte szívből jövő szavakkal a szépkorú ünnepelteket. Beszédében szólt a mostani nehéz helyzetről, a háború okozta gondokról is.

– Nehéz helyzetben vagyunk, de meggyőződésem, ha mind összefogunk, egyet akarunk, akkor úrrá leszünk ezeken a nehézségeken is, éppen úgy mint a múltban már oly sokszor – mondta a városvezető.

Dávid Zoltán után Antal László önkormányzati képviselő köszöntötte a megjelenteket. Beszédében kifejezte az idősek és az általuk felhalmozott tudás és tapasztalat megbecsülésének fontosságát. Mint kiemelte, nem csak az ilyen ünnepnapokon, de minden más napon is.

Az Egységes Szociális Központ vezetője, Bogárné Kiss Ildikó egy Johnny Depp idézettel kezdte köszöntő beszédét. ” Az öregedés elkerülhetetlen, de soha fel nem nőni igenis lehetséges. Egyes dolgokat megőrizhetsz a gyerekkorodból, ha vigyázol rájuk. Tulajdonságokat, helyeket, amiken nem fog az idő.”

– Mindig csodálattal tekintettem azokra az idősekre, akik nem veszítették el életvidámságukat, ugyanakkor a bennük rejlő hatalmas tapasztalatot, bölcsességet képesek voltak átadni a fiatalabb korosztály számára. Rendkívül fontos az ő véleményük, kincset érő tudásuk, hisz az ő visszajelzéseik nyomán fejlődhetünk, megfogadva tanácsaikat. Ebből tanulunk, ebből épülünk munkánk során – hangsúlyozta Bogárné Kiss Ildikó.

A köszöntők után az ESZK nyugdíjas klubjai dolgozói adtak kedves műsort az összegyűlt időseknek. Több vidám jelenet is szórakoztatta az ünnepelteket. Az Idősek Napja ünnepség a műsort követően finom ebéddel és zenés mulatsággal zárult.

Látva az ünnepeltek arcát, csillogó szemüket talán valóra válik az ESZK igazgató záró kívánsága: – Jó lenne, ha a mai nap fénye még nagyon sokáig megmaradna a jelenlevők szívében!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.