- hirdetés -

Nem lehet elég korán elkezdeni a gyerekeket megismertetni a közlekedés szabályaival. A Road Safety programjának is ez az egyik célja, hogy a fiataloknak élményekkel telve, érthető nyelvezettel magyarázzák el a legfontosabb tudnivalókat.

Nagy kék sátrakkal költözött Orosháza főterére a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. „Road Safety – a biztonság az első” országos közlekedésbiztonsági oktatási programsorozata. Ennek keretében az általános iskolák alsó tagozatos tanulói számára egy olyan ismeretanyagot állítottak össze, amely érthető nyelvezettel magyarázza el a közlekedés mindazon szabályait, amelyek a mindennapokban az úton fontos lehet.

– Célunk, hogy élményekkel teli – rövid- elméleti oktatást követően a felépített pályánkon gyakorlatban is találkozzanak a közlekedési szituációkkal a gyerekek. Játékos formában megismerjék a szabályokat és természetesen a közlekedés veszélyeire is felhívjuk a figyelmüket. Játszva, tanulva közlekednek, folyamatos terelgetés, oktatás mellett, amely az élményen túl jelentős közlekedési ismeret beépülését is eredményezi – fogalmazott Hoffer-Fehér Anita, a program szakmai vezetője.

Fotó: Horváth Bence

A foglalkozások során húszperces interaktív oktatás után közlekedési ismeretek átadásában kiemelten jártas szakemberek segítségével, elektromos mini autókkal, kerékpárokkal és rollerekkel mennek ki a gyermekek az ideiglenes KRESZ-pályára, ahol a közlekedési szabályokkal. Többek között azzal is, hogyan haladjunk át egy vasúti kereszteződésen, hogyan hajtunk be egy körforgalomba, sőt még a rendőri karjelzésekkel is megismerkednek.

A szakmai vezetőtől megtudtuk, hogy a programban Orosházán szeptember 26. és 30. között minden hétköznap 8 órától 12 óráig szervezetten és tervezetten a pedagógusok kíséretében érkeznek a gyerekek.

Fotó: Horváth Bence

– Délután a programunk szabadon látogatható, várjuk a gyermekeket, felnőtteket és családokat egyaránt, akiket közlekedési instruktoraink kísérnek végig programjainkon – hívta fel a figyelmet Hoffer-Fehér Anita.

A program ideje alatt a főteret lezárták a forgalom elől, ami érinti az autóval és kerékpárral közlekedőket is. A területet a rendezvény végeztével, várhatóan október 1-jén nyitják meg ismét.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.