- hirdetés -

Drámai végjátékot hozott az Oxxo Energy Orosháza fővárosi vendégjátéka. A Vasas ellen a találkozó nagy részében a vendégek vezettek, az utolsó percekben úgy tűnt elmarad a bravúr, de végül egy pontot megmentettek a női kéziladázók.

Beletelt egy kis időbe mire a vendégek felvették a megfelelő fordulatszámot. A találkozó elején többnyire a Vasas akarata érvényesült, folyamatosan egy-két góllal vezetett a piros-kék alakulat. A félidő közepére sikerült kiegyenlíteni 8-8-nál, a hazai időkérés után visszaállt a különbség. Ekkor vett egy lendületet Morva Zoltán együttese, egymásután hatszor volt eredményes, miközben az orosházi kapu érintetlen maradt, 10-13. A szünetig egy gól maradt az előnyből.

A fordulás után őrizte a fórt az Orosháza, majd ezt követően a játékrész végig fej fej mellett haladtak a felek. Hol a Vasas, hol az ONKC járt előrébb. A 48. percben már minden időkérését elhasználta Penszki Gergely, ekkor 22-19-re vezettek Kenyeres Barbaráék. Izgalmas végjáték körvonalazódott, hat perccel a lefújás előtt újra a budapestiek álltak jobban, sőt az 58. percben már 25-23-ra vezettek. Kenyeres csökkentette a hátrányt, majd hátul is jól zárt az orosházi védelem. A végén az ONKC hétmétereshez jutott amit, Iván Emese hidegvérrel értékesített. Így zárult a találkozó 25-25-tel és orosházi bravúros pontszerzéssel.

– Nehéz mérkőzést játszottunk a hazai pálya minden előnyét élvező Vasas ellen. Megérdemelten szereztünk pontot. Négy forduló után kijelenthető, hogy a védekezésünk stabil, a támadójátékunkon van még mit csiszolni. Gratulálok a lányoknak és szeretném megköszönni azoknak a volt orosházi kézilabdázóknak, akik kilátogattak a mérkőzésre. Nagyon sokat számított az ő szurkolásuk – fogalmazott Morva Zoltán a lefújást követően.

Vasas SC – Oxxo Energy Orosháza 25-25 (12-13)

NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Budapest, 200 néző.

Vezette: Bab Ágota, Bodó Zsuzsanna.

Orosháza:

Bálint – Ludvig 4, Vörös 4, Kenyeres 2, Mikula, Iván 6, Bíró 4. Cserék: Cseh, Szőke (kapusok), Gara 2, Ács 2, Baráth 1, Bedron, Patyi, Repák. Edző: Morva Zoltán.

A Vasas legjobb góllövői: Oláh 8, Dombi 6.

Kiállítások: 12 perc, illetve 10 perc. Hétméteresek: 5/5, illetve 7/3.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.