- hirdetés -

Lopott autóval ittasan közlekedett egy férfi, amiért az Orosházi Járási Ügyészség három év börtönre ítélte. A 39 éves kunszentmártoni férfi büntetett előéletű és különös visszaesőnek számít.

Az elítélt még tavaly április 26-án utazott Kunszentmártonból Pusztaföldvárra busszal, hogy meglátogassa a fiát. Ugyanezen a napon 10 óra körül a látogatás végeztével már Orosházán volt, ahol betért egy kocsmába italozni. Az ügyészség beszámolója szerint legalább két és fél liter sört, valamint másfél deci tömény szeszes italt fogyasztott, minden pénzét elitta, így nem tudott hazautazni.

Az italozás után a Móricz Zsigmond utcán 13 óra körül az egyik lakóházba besétálva ellopott egy személyautót, amelyben benne volt az indítókulcs. A lopott járművel elindult Szegvárra a lányához, onnan pedig Kunszentmártonra akart hazajutni. Aznap délután Mindszenten állították meg az ittas férfit a rendőrök és előállították az autótolvajt.

Az Orosházi Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és ittas járművezetés vétsége miatt 3 év börtönbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra és 3 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte a férfit. Az elítéltnek az eljárás során felmerült közel 140 ezer forintos bűnügyi költséget is meg kell megfizetnie.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.