- hirdetés -

Egy közlekedésbiztonsági oktató programsorozatnak köszönhetően lehetnek részesei az élménynek az orosházi gyerekek, a HUMDA ugyanis városunkat is felvette sikeres országjáró körútjának állomásai közé.

Az óvodásoktól az általános iskolás gyerekeken át a felnőttekig minden korosztály számára izgalmas programot kínál a szeptember 26-a és 30-a között Orosházán tartózkodó „Road Safety – a biztonság az első” közlekedésbiztonsági oktatási programsorozat, amelyet a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. valósít meg.

A szervezők a hatalmas pályát a főtér Amadeus előtti területén állítják majd fel. A szabadtéri helyszíni képzés alkalmával délelőttönként az óvodások és az alsó tagozatos általános iskolás tanulók játékos, de átfogó közlekedésbiztonsági oktatást kapnak. A gyermekek a 20 perces interaktív oktatást követően instruktorok segítségével gokartokkal, elektromos mini autókkal, kerékpárokkal és rollerekkel mennek ki az ideiglenes KRESZ-pályára, ahol a közlekedési szabályokkal és többek között például a rendőri karjelzésekkel ismerkedtek.

A tanítási időt követően, délutánonként korosztálytól függetlenül minden érdeklődő számára lehetőség nyílik a programokon való részvételre. A családok többek közt játszhatnak egy 4X4 méteres társasjátékon, de egy reakcióidő-figyelő, -javító játékot is kipróbálhattak, a felnőttek pedig úgynevezett részeg- és drogszemüveg révén tapasztalhatták meg, miért nem szabad ilyen szerek hatása alatt volán mögé ülni.

– A jövő közlekedőinek nevelése hatalmas jelentőségű abban a szemléletformáló munkában, amelyet az Innovációs és Technológiai Minisztériummal karöltve végzünk – hangsúlyozta Weingartner Balázs, a HUMDA Zrt. elnök-vezérigazgatója. – A közlekedési balesetek és különösen a végzetes kimenetelű balesetek számának csökkentése elemi érdekünk. Ezek számát 2030-ra a felére, 2050-re pedig nullára akarjuk redukálni.

A HUMDA kiemelt küldetése tehát, hogy támogassa a gyermekek biztonságos közlekedésre való nevelését, mindezt úgy, hogy figyelembe veszi a korosztályi jellemzőket. Annyi biztos, hogy a hétfőtől péntekig tartó program nagyon látványosnak, izgalmasnak, és mindenekelőtt hasznosnak ígérkezik, és hogy a főtéren felállított pályát örömmel fogják birtokukba venni az orosházi óvodások és kisiskolások, és remélhetően délutánonként a családok is.

FIGYELEM: Az érintett szakasz, azaz a főtér Amadeus Kávéház előtti parkoló területe a gyalogátkelőig már a program kezdete előtt, szeptember 24-e éjféltől le lesz zárva! Ez érinti a kerékpáros forgalmat és a parkolást egyaránt! Kérik a gépjármű-tulajdonosokat, hogy szombat éjfél után ne használják az itt található parkolókat, hagyják szabadon az érintett területet! A feloldás a rendezvény végeztével, október 1-jén várható.

Képek forrása: humda.hu

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.