- hirdetés -

A múlt héten adtunk hírt az Orosháza Városi Tenisz Klub csapatbajnoki szerepléséről, a megyei csapat egy fantasztikus 8-1-es győzelmet aratott, míg az OB3-asoknak is jó esélye van arra, hogy dobogós helyen zárják a szezont. Itt azonban még nincs vége az orosházi vonatkozású csapatbajnoki szerepléseknek, hiszen Juhos Tibor és Lehoczky Anna is érdekelt a küzdelmekben.

Juhos Tibor Szegeden végzett egyetemi tanulmányai mellett az OB2-es bajnokságban szerepel.
– Igazából ez a lebonyolítás hasonlóan működik, mint az orosházi csapat számára az OB3. 8 csapat vesz részt benne és miután a tavaszi szezonban lejátsszuk a hét mérkőzést, egy felsőházi és egy alsóházi rájátszás alakul ki 4-4 csapat részvételével. Az alsóháziak a bennmaradásért, a felsőháziak a feljutásért küzdenek meg – ismertette a részleteket.

Hozzátette, hogy a maga 21 évével is rutinosnak számít társai között, hiszen egy főként fiatalokból álló csapatot állított össze edzőjük, Hajnal István, aki az egyetem és a tenisz klub közötti megállapodást is tető alá hozta. Ez jó lehetőség a tanulmányai mellett a játékra és egyben a közösségépítésre is. Mint mondta, jelenleg nem is akarják megváltani a világot, céljuk, hogy élvezzék a játékot és egy csapattá kovácsolódjanak. A nemrég véget ért küzdelmek során végül a 4. helyen zártak.

Juhos Tibor (balra) csapatával az OB2-ben szerepelt

– Verseny már nem nagyon lesz idén, sajnos a bizonytalan rezsiárak itt is éreztetik a hatásukat, ugyanis már egy fűtött sátor felállítása is brutális összeg lenne. De nem szeretnék kiesni a játékból, az óráimat is úgy vettem, hogy egy héten 2-3 alkalommal tudjak edzeni a csapattal – tette hozzá.

Lehoczky Anna a tavalyi évet követően idén másodszor szerepelhetett a Szuperliga csapatbajnokságban (teniszben a Szuperliga a legmagasabb szintű csapatbajnoki versenysorozat).
– A hölgyeknél 5 főből áll egy csapat, ami azt jelenti, hogy 5 egyéni meccs és 2 páros dönt az adott forduló összecsapásának az eredményéről. Általában 5-6 csapat fér be a Szuperligába szezononként, ez pedig idén sem volt másként, 2-3 hétvége alatt le is játszottuk az összecsapásokat – mesélte.

A szintén Hajnal István által edzett SZTE Sport Mánia nevű formáció tagjaként idén sokkal magabiztosabbnak érezte magát és játékát, erős ellenfeleket győzött le a fordulók során, így összességében még elégedettebben tekint vissza a Szuperligára. A csapat is szépen teljesített, a tavalyi szereplésüket megismételve a harmadik helyen zártak, a játékosok közötti összhangot viszont sokkal jobbnak ítélte meg.

Lehoczky Anna (balról a harmadik) ismét a Szuperligában bizonyíthatott

Elmondta, hogy nem egyszerű összeegyeztetni a tanulással, de örült a részvételnek és hogy sikerült részt vennie a Szuperligában. A későbbiekben sem szeretné elhanyagolni sportágát, most azonban ismét teljes erejével a tanulmányaira koncentrál.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.